Acesta este primul pas făcut de Medicover în oraşul cu peste 300.000 de locuitori. De la înce­putul anului în curs, Medicover a mai deschis câte o clinică în Plo­ieşti şi în Braşov, însă acestea au presupus mutarea în spaţii mai mari şi fiecare a scos din „buzu­narul“ operatorului de ser­vicii medicale în jur de 400.000 de euro.

 

Într-un interviu acordat an­te­rior pentru ZF, directorul general al Medicover România Adrian Peake spunea că pentru anul în curs urmează deschiderea a două noi clinici de la zero, men­ţionând doar că „dacă ne uităm pe hartă există câteva zone unde Medicover nu este prezentă, iar competitorii companiei da, ră­mân nişte locuri neacoperite“. Astfel, ZF a scris la momentul res­pec­tiv că zonele rămase încă des­co­perite din partea Medicover sunt Arad, Bacău, Piteşti, Craiova şi Galaţi.

 

„Continuăm să punem în aplicare strategia de extindere a reţelei Medicover România prin noua clinică multidisciplinară de la Galaţi, un pas ce duce «harta» noastră la opt oraşe“, precizează Adrian Peake. Mişcarea face parte dintr-un plan al grupului Medicover, cu afaceri anuale de circa 50 de milioane de euro în România, de a-şi dubla cifra de afaceri până în anul 2018 pe plan local.

 

Noua clinică a Medicover din Galaţi are o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi şi  este situată pe Strada Tineretului I, lângă Piaţa Energiei şi acoperă 30 de specialităţi medicale, printre care pediatrie, cardiologie, gine­cologie, gastroenterologie, procto­logie, chirurgie generală, medicină fizică şi recuperare medicală. În prezent, echipa clinicii Medicover din Galaţi se compune din 40 de medici, urmând ca numărul specialiştilor să crească.

 

Reţeaua Medicover este de­ţinută de oamenii de afaceri Jonas şi Robert af Jochnick şi se com­pune în România din 17 clinici, un spi­tal generalist, dar şi dintr-o di­vizie de laboratoare grupate sub umbrela Synevo.

 

Suedezii mai deţin compania de cosmetice Oriflame şi, prin inter­mediul fondului de investiţii Oresa Ventures, afaceri precum Fabryo (lacuri şi vopsele), Somaco (materiale de construcţii) şi Kiwi Finance (broker de credite). Grupul Medicover este activ pe o piaţă locală a serviciilor medicale private care se îndreaptă spre 1 mld. euro, printre principalii competitori numărându-se Regina Maria şi Medlife. (Sursa: zf.ro)