Până acum au fost instalate primele cinci astfel de unități, atât în zona centrală, cât și în cea periferică a Clujului, pentru a fi ușor accesibile de către persoanele care au nevoie de spații de lucru moderne, aproape de casă sau de zonele lor de interes.

Orice astfel de spațiu poate fi accesat prin intermediul aplicației mobile Nooka Space, care permite utilizatorilor un control inteligent al biroului, de la rezervarea intervalului dorit până la personalizarea mediului de lucru.

Aplicația mobilă Nooka Space poate fi descărcată din App Store și Google Play pe dispozitivele Android și iOS.

Sergiu Băbășan, Country Manager Nooka Space „Nooka Space este un concept inovator pe piața de birouri din România și își propune să contureze o tendință pe piața muncii care exista chiar înainte de pandemie, cea a muncii la distanță. Dezvoltarea primei rețele de micro birouri de proximitate inteligente Nooka din Cluj a fost cumva firească. Pe de o parte, se datorează aspectelor logistice, deoarece aici deținem facilitățile de producție și tehnologie și, pe de altă parte, de faptul că sunt mulți oameni care lucrează în sistem la distanță sau hibrid și sunt direct interesați să beneficieze de astfel de servicii. Ne-am dori să dezvoltăm această rețea la Cluj și, cât mai curând posibil, să replicăm acest model în alte zone ale țării.”

Rețeaua din Cluj include în prezent birourile Parcului Iulius, Nooka Bună Ziua, Sala Polivalentă Nooka, dar și două unități situate în zona periferică a orașului, unde există un număr mare de locuitori, respectiv Nooka Vivo și Nooka Florești.

Nooka Space se adresează atât persoanelor fizice care ar dori să se bucure de propriul birou, cât și companiilor și autorităților locale care ar dori să investească în astfel de facilități și să își creeze propria rețea de birouri locale de proximitate în beneficiul oamenilor.

Recent, Nooka Space a încheiat un parteneriat strategic cu primăria satului Florești, astfel încât primul birou de proximitate smart din localitate să fie pus gratuit la dispoziția locuitorilor.

Birourile de proximitate Nooka integrează în mod inovator funcționalitățile și resursele logistice necesare unui birou cu tehnologii de ultimă generație, fiind dotate cu peste 15 senzori inteligenți pentru a asigura cel mai intim, confortabil și accesibil mediu de lucru posibil.

În România, birourile inteligente de proximitate Nooka sunt disponibile în Cluj Napoca și București, dar si la nivel internațional, în țări precum Irlanda, Franța, Italia, Belgia și Elveția.