Aceasta este cea de-a doua investiție Skanska în capitala Cehiei care a fost achiziționată de Invesco Real Estate.

 

Corso Court este o clădire de birouri modernă, de clasa A, construită recent în cartierul de afaceri Karlín, din Praga. A fost livrată în iulie 2015, iar acum se alătură portofoliului  Invesco Real Estate.

 

“Vânzarea proiectului de birouri Corso Court este cea de-a doua tranzacție împreună cu Invesco Real Estate pe piața de birouri din Praga. Suntem încântați că astfel de jucători globali, activi pe piața imobiliară internațională, apreciază înalta calitate a produselor noastre de birouri și se îndreaptă către Skanska atunci când caută noi oportunități. Vedem un interes crescânf în piața de birouri din ECE, iar capitala Cehiei este în continuare prima alegere pentru investitori care explorează această parte a Europei în căutarea unor tranzacții de birouri profitabile,” a afirmat Adrian Karczewicz, Transaction Director în cadrul Skanska Commercial Development Europe.

 

Cehia conduce în prezent regiunea ECE în privința tranzacțiilor imobiliare comerciale, cu aprox. 47% din volumul total, potrivit JLL. Factori precum mediul financiar favorabil și yield-urile, care sunt mai bune comparativ cu cele din Europa vestică, permit Cehiei să își întărească intensiv atractivitatea sa investițională.

 

Noile proiecte de birouri dezvoltate în cele mai mari orașe ale țării, precum Praga, sunt un răspuns la cererea crescândă de spații de birouri, care vine în principal din sectorul afacerilor cu serviciile. Multe companii internaționale au decis să-și deschidă centre de afaceri aici, deoarece Praga oferă o situație macroeconomică stabilă, calitate, angajați multilingvi și o infrastructură bine dezvoltată.

 

Previziunile ABSL pentru acest sector sunt optimiste. În următorii cinci ani, se preconizează că Cehia va avea o creștere a ocupării forței de muncă de 16% pe an. Skanska lucrează împreună cu sectorul de servicii din afaceri, care este unul dintre principalii ocupanți ai dezvoltărilor companiei în regiunea ECE. Această experiență face posibilă furnizarea de către companie de proiecte de birouri moderne și atractive precum cel vândut recent în Praga.

 

Proiectul de birouri Corso Court, proiectata de arhitectul de talie mondială Ricardo Bofill, oferă chiriașilor săi spații de birouri moderne, unice și eficiente. Clădirea este situată în centrul cartierului de afaceri praghez, Karlí. Clădirea de șapte etaje oferă 17.200 mp spații închiriabile și este închiriată 100%, cu Expedia și Skanska drept principali chiriași. În afară de locația sa și bunul acces la transportul public, Corso Court oferă un atrium spațios și impresionant, o frumoasă grădină publică, cu numeroase facilități precum Wi-Fi, unde se poate juca șah sau tenis de masă.

 

Corso Court a fost proiectată cu un accent pe crearea de spații de lucru care să ocrotească inovația și productivitatea. Clădirea include numeroase soluții sustenabile și inovative și așteaptă să primească LEED Platinum.

 

Tranzacția a fost consiliată pentru Invesco Real Estate de către Colliers International, iar Cushman & Wakefield a fost agent exclusiv pentru Skanska. consilierii juridici ai tranzacției au fost Wilson and Partners pentru cumpărător și Dentons pentru vânzător. (sursa: Skanska)