”Vom începe în trimestrul al doilea al acestui an construcția primei clădiri de birouri din cadrul noului proiect Equilibrium, pe care îl dezvoltăm pe terenul cumpărat de la Romanel. Acum lucrăm la definitivarea conceptului architectural”, a declarat Aurelia Luca, country manager al Skanska Property Romania.

 

Equilibrium va cuprinde două clădiri, cu un regim de înălțime de 10-11 etaje, care vor fi ridicate în două faze. Terenul de 8.900 de metri pătrați pe care va fi dezvoltat proiectul este situat în șoseaua Fabrica de Glucoză și a fost cumpărat de Skanska anul trecut de la grupul american Romanel.

 

Tot anul trecut, Skanska a cumpărat un teren de 2,1 hectare din fosta platformă industrială Pumac, de pe Bulevardul Iuliu Maniu. Deocamdată, suedezii au selectat doar echipa cu care vor urma să lucreze la proiectul din vestul Capitalei, iar construcția este prevăzută să înceapă în trimestrul al treilea al acestui an.

 

Aurelia Luca a precizat că tipul de chiriași din nordul Bucureștiului este diferit față de cel din vestul Capitalei, astfel că proiectele și chiriile vor fi adaptate acestor profile. Dacă în nordul Capitalei sunt închiriate spații pentru sediile centrale, iar companiile care aleg această zonă își doresc o vizibilitate mai mare, zona de vest este preferată de clienți care au nevoie de open space-uri mari - companii din telecom sau shared services.

 

De asemenea, suedezii sunt în discuții pentru vânzarea celei de-a treia clădiri din complexul Green Court, cu o suprafață de aproximativ 14.000 de metri pătrați.  Aurelia Luca a precizat că nu exclude posibilitatea ca Globalworth, compania controlată de Ioannis Papalekas, să cumpere și această clădire, având în vedere că le-a achiziționat pe primele două.

 

În vara anului trecut, clădirea A a complexului Green Court, cu o suprafață de 19.500 de metri pătrați, a fost achiziționată de omul de afaceri Ioannis Papalekas pentru 44 de milioane de euro. Câteva luni mai târziu, Papalekas a cumpărat și a doua clădire din complex, cu o suprafață închiriabilă de 18.600 metri pătrați, pentru 47 de milioane de euro. (Sursa: profit.ro)