Rezultatele pe plus ale austriecilor vin în contextul în care sectorul de construcţii din România a dat semnale de revenire, lucrările de construcţii reuşind să crească cu circa 13% în primul trimestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor de la Statistică.

 

„Sectorul de infrastructură de transport s-a stabilizat în România“, este singura referire la piaţa de construcţii locală pe care austriecii o fac în raportul lor. Astfel, lucrările inginereşti, sau de infrastructură, au avan­sat cu 2,7% în T1, potrivit Statisticii.

Printre noile proiecte pe care austriecii le-au câştigat anul acesta pe piaţa locală se numără construcţia unui tronson de autostradă de 10 kilometri între Ungheni şi Ogra, cu o valoare de 57 mil. euro. De asemenea, Strabag şi-a adjudecat şi un contract pentru construcţia primelor două clădiri ale proiectului de birouri Oregon Park din nordul Ca­pitalei, investiţie a grupului Portland Trust, condus de britanicul Robert Neale. (sursa: zf.ro)