“Începem construcția celui mai înalt și mai mare proiect din istoria Echo Investment,” a spus Piotr Gromniak, președite al Echo Investment. “Este un proiect unic. Nu numai datorită locației sale excelente, dar și grație arhitecturii sale deosebite, realizate de Prof. Stefan Kuryłowicz. Sunt convins că Q22 va stabili un nou standard de afaceri în Varșovia.”

Q22, care oferă 50,000 mp de spații de birouri este dezvoltat pe terenul fostului hotel Mercure, acum demolat. Toate materialele rezultate în urma demolării clădirii au fost reciclate – 1.500 de tone de oțel și 25.000 de tone de agregate de beton au fost obținute în acest fel.

of concrete aggregate were obtained in this way.

Design-ul clădirii a fost creat în studioul de arhitectură Kuryłowicz & Associates în colaborare cu Buro Happold Polska.

Ewa Kuryłowicz, Kuryłowicz & Associates, a comentat: “Clădirile înalte din centrele orașelor sunt în întreaga lume un simbol al ambiției acestora și proba de turnesol a măiestriei tehnice a constructorilor. Ridicarea unui zgârie-nori în centrul Varșoviei a fost visul lui Stefan. Deși este cu vârful în nori, Q22 atinge pământul ușor, deschizându-se către stradă cu un parter prietenos. Acesta oferă zone confortabile pentru lucru, întâlniri și relaxare, toate în spiritul inovației, care a fost asociat cu acest proiect încă de la început.”

Rafał Mazurczak, Director al Departamentului Birouri și Hotel în cadrul Echo Investment: “Clădirea Q22 nu este doar spațiu modern de birouri care este dezvoltat în centrul de afaceri al capitalei. Este și o clădire, care este prietenoasă cu utilizatorii săi și oferă oferă ultimele soluții funcționale, un loc care va deveni o emblemă pentru fiecare companie, sporindu-i prestigiu. Q22 oferă facilități pentru utilizatprii săi, precum: un restaurant, o sală de fitneess, o parcare și vestiare pentru cicliști, precum și soluții moderne pentru proprietarii dispozitivelor mobile și zone de servicii potrivite. Q reprezintă calitatea design-ului și a construcției, reprezintă și responsabilitatea cu care clădirea va influența orașul. În ultimul rând, Q reprezintă quartz-ul, adică un cristal cu o structură clară și perfectă. ”

Echo Investment a primit deja autorizația de construcție pentru Q22. Finalizarea proiectului de birouri este planificată pentru T1 2016, iar valoarea proiectului este de aproximativ 116 milioane de euro. (sursa:  europaproperty.com)