In februarie 2012, Curtea de Apel Pitesti a emis o sentinta favorabila omului de afaceri Valentin Visoiu, proprietarul dezvoltatorului imobiliar Conarg.

Prin sentinta data, ANRP a fost obligata sa emita titlu de despagubiri pentru suprafata de 905.000 mp teren din Stefanesti, judetul Arges la valoarea de 44,1 mil. lei, potrivit raportului de evaluare intocmit de firma bucuresteana Romcontrol.

Decizia instantei pitestene a fost atacata insa la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pe 28 noiembrie 2012, instanta suprema a respins irevocabil recursul declarat de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor a ANRP impotriva sentintei din 22 februarie 2012 a Curtii de Apel Pitesti.

In acest dosar de retrocedare din 2011, alaturi de proprietarul Conarg mai apar si o serie de avocati pitesteni.

Prin Conarg Real Estate, Visoiu a dezvoltat in Capitala proiectele Quadra 1, Quadra 2 si Rasarit de Soare, cu peste 1.000 de locuinte.

In aprilie anul trecut, dezvoltatorul imobiliar Conarg Real Estate anunta ca din cele 1.000 de apartamente ale complexului Rasarit de Soare, mai sunt disponibile doar 80 de unitati.

De asemenea, o firma din grupul Conarg urma sa construiasca in 2010 un hotel sub brandul Ramada in Pitesti.

Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a publicat pe site-ul propriu o lista cu titlurile de despagubire emise pe 27 iunie. Cea mai mare despagubire aprobata, in valoare de 297 mil. lei (67 mil. euro), ii revine lui Vasile Geambazi, nepot al omului de afaceri Gigi Becali. (sursa: dailybusiness.ro)