Întrebat de ECONOMICA.NET care ar fi motivul pentru care Valentin Barba a decis să vândă proiectul, agentul imobiliar spune că acesta plănuieşte alte investiţii şi are nevoie de bani.

„Pentru a putea dezvolta în continuare. El cu asta se ocupă de vreo 15 ani, cumpără terenul, construieşte imobile, şi acum, nemaiavând bani la dispoziţie, s-a cam oprit. Şi vrea să facă din nou ceea ce ştie să facă mai bine", spune Ioan Lungu, agentul care se ocupă de vânzarea proiectului.

Terenul pe care sunt construite clădirile de birouri are o suprafaţă de 9.000 mp, iar suprafaţa construită este de 60.000 mp. Preţul: 60 de milioane de euro.

Cele două clădiri de 11 etaje au o suprafaţă închiriabilă de 42.000 de mp. În luna aprilie a acestui an, gradul de ocupare în clădiri ajunsese la 66%, după ce Elohim Net a închiriat o suprafaţă de 1.800 mp. În cadrul proiectului funcţionează şi hotelul Alexander, de patru stele, deţinut tot de omul de afaceri Valentin Barba. Un alt chiriaş important în clădire este Mercedes Benz.

În plus, în primăvara acestui an, Barba a anunţat că a investit trei milioane de euro într-un centru de evenimente, de 1.500 mp, pe acelaşi teren pe care se află şi cele două clădiri de birouri. Capacitatea sălii este de 1.700 de persoane.

 

Oficiali ai companiei declarau în 2009 ca investiţia în întreg proiectul a fost de 60 de milioane de euro. (sursa: economica.net)