Creditul urmează să fie contractat la un cost total de 197,1 milioane de lei.

 

Împrumutul va fi utilizat, printre altele, pentru a sprijini planul de investiții al companiei privind extinderea rețelei de magazine Profi, inclusiv a formatului Loco, conceput pentru zona rurală, precum și în proiecte de eficiență energetică în magazine.

 

Profi este retailerul cu cea mai dinamică expansiune din acest an, cu 83 de deschideri de magazine. Targetul companiei este de 100 de magazine noi în acest an.

 

Directorul general al Profi, Daniel Cîrstea, declara recent, pentru Profit.ro, că deschiderea de noi magazine va continua la fel de agresiv, planurile Profi vizând ca rețeaua să ajungă la 500 de unități anul viitor. Extinderea rețelei va continua și după atingerea acestui prag.

 

Profi a deschis primele magazine Loco în vara acestui an și a ajuns la o rețea de aproape 20 de unități sub acest brand.

 

Magazinele comercializează o gamă de aproximativ 2.500 de produse, diferită de cea din unitățile Standard și City, cuprinzând și o serie de unelte și scule, butoaie, articole de grădină (furtun, găleată, sfoară), textile, menaj și sticlărie, în timp ce varietatea produselor pe care în mod normal localnicii și le produc oricum în propriile gospodării, cum ar fi lactatele, brânzeturile, legumele și fructele, este mai restrânsă. Fiecare magazin Loco are între 11 și 15 angajați.

 

Profi mai operează încă două tipuri de magazine: standard - cu suprafețe mari și gamă largă de produse, City - cu suprafețe mai mici și cu o gamă mai restrânsă de produse.

 

Retailerul a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,84 miliarde lei (415 milioane euro), în creștere cu 26,6% față de 2013, și un profit net de 27,32 milioane lei (6,15 milioane euro), cu 1,7% mai mare. Profi ocupă locul nouă pe piața românească de retail, după cifra de afaceri.

 

În prezent, rețeaua companiei numără 357 de magazine în 170 de localități și are peste 8.500 de angajați.

 

Profi este deținut de fondul de investiții polonez Enterprise Investors. (sursa: profit.ro)