Față de luna iunie, valoarea portofoliului a crescut cu 2,84%, de la 808,8 milioane de euro, în principal ca rezultat al investițiilor realizate în trimestrul al treilea, iar comparativ cu luna septembrie a anului trecut, când portofoliul se situa la 554 milioane de euro, a fost consemnat un avans de 46%.

 

Gradul de îndatorare a companiei este de 47,5%, față de 44,9% în iunie, în creștere cu 2,6 puncte procentuale. În schimb, comparativ cu septembrie anul trecut, când 32,4% din active reprezentau datorii, creșterea este de 12,5 puncte procentuale.

 

Veniturile înainte de taxe s-au cifrat la 39,3 milioane de euro, în scădere cu 52,9% comparativ cu perioada ianuarie-septembrie 2014, regres înregistrat ca urmare a mai multor achiziții de subsidiare în 2014. Compania a raportat EBITDA de 38,2 milioane de euro, față de 10 milioane de euro în intervalul similar din 2014, respectiv în creștere de aproape 4 ori.

 

”Piața românească oferă investiții imobiliare attractive pe termen mediu și lung.  Credem că investitorii globali își vor muta capitalul gradual spre piețe mai periferice, precum România, pentru a căuta investiții cu randamente mai mari. Ca rezultat, România ar trebui să devină o destinație mai atractivă pentru o gamă mai largă de investitori”, consideră reprezentanții Globalworth.

 

Globalworh a finalizat în acest an preluarea clădirilor de birouri Nusco Tower, UniCredit Tower și cele doua cladiri din complexul Green Court. Compania este unul dintre cei mai  importanți investitori de pe piața locală imobiliară și mai are în portofoliul clădiri de birouri precum Tower Center International, BOB, BOC, compexul Upground. (sursa: profit.ro)