Incasarile din chirii si alte venituri din exploatare s-au dublat, la 19,8 milioane euro, de la 9,9 milioane euro in 2013, potrivit situatiilor financiare transmise, joi, Bursei de Valori Bucuresti, avans care poate fi explicat prin cresterea portofoliului de proiecte imobiliare, relateaza Mediafax.

 

Costurile cu exploatarea investitiilor imobiliare au avansat in acelasi ritm, de la 2,3 milioane euro la 5,1 milioane euro. La finele lunii martie, NEPI avea datorii de 342 milioane euro, cu 62% peste cele din 2013, de 211 milioane euro.

 

Activele fondului, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piata locala, erau estimate la sfarsitul lunii martie la 1,066 miliarde de euro, in urcare de la 616,26 milioane de euro la finalul primului trimestru din 2013.

 

Fondul de investitii a ajuns la un portofoliu de centre comerciale de peste 200.000 metri patrati pe piata locala. Dezvoltatorul are in lucru inca trei proiecte de retail, respectiv Mega Mall Bucuresti, Vulcan Strip Mall Bucuresti si Targu Jiu Shopping City.

In prezent, NEPI gestioneaza in Romania Promenada Mall Braila, Ploiesti Shopping City, Retail Park Auchan Pitesti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview in Bucuresti si City Business Centre Timisoara. (sursa: wall-street.ro)