Acest proiect este cel de-al 18 -lea ansamblu rezidențial dezvoltat de Metropolitan Developments, grupul care include Metropolitan Residence.
Metropolitan Pipera va avea 1.000-1.200 apartamente, cu suprafețe cuprinse între 50 și 150 mp și finisaje premium. 
In cadrul complexului rezidențial, care se va desfășura pe un teren de 3 hectare se prevede și realizarea unei zone comerciale și de servicii. 
”Clienții din zona de nord a Capitalei sunt bine informați și au așteptări mari atunci când caută o locuință. Ce li se oferă în prezent sunt proiecte din segmentul middle, care au numeroase facilități și finisaje de calitate superioară. Cu proiectul Pipera, Metropolitan Developments ridică ștacheta și merge spre zona premium, către care tind din ce în ce mai mulți potențiali clienți. Randamentul la investițiile pentru închiriere în zonă este de aproximativ 8%, datorită companiilor care au birouri în zonă și care închiriază pachete de apartamente pentru angajați. De altfel, în zona de nord apar tot mai multe proiecte mixte rezidențial-birouri, pentru cei care lucrează în această arie atât de dinamică”, declară Dan Drăgulin, acționar și co-fondator Metropolitan Developments.
 

Metropolitan Pipera se află la5 minute de mers cu mașina de Promenada Mall. De asemenea, la distanță mică, cuprinsă între 7 minute și 15 minute de mers cu mașina se află clădirile de birouri din polul de business Aviației-Barbu Văcărescu, care găzduiesc companii precum Oracle, HP, IBM, Vodafone, Genpact, Unicredit, Harman, Honeywell și Raiffeisen. 
Metropolitan Pipera va avea ieșire către lac, cu o amenajare peisagistică de excepție. 
”Zona Pipera devine tot mai atractivă pentru proiecte rezidențiale. Trioul Pipera -Barbu Văcărescu și Aviației, constituie în prezent un pol de investiții, care concentrează peste 50% din totalul proiectelor din nordul Bucureștiului. Credem în potențialul acestei zone, deoarece există un interes mare pentru locuințe la standarde înalte de calitate, în proximitate existând cel mai dezvoltat pol de birouri al Capitalei și nenumărate facilități de shopping și petrecere a timpului liber ,” afirmăVictor Vremera, Sales Director, Metropolitan Developments.
 

În această perioadă, pe lângă acest proiect, Metropolitan Developments mai are în derulare patru mari ansambluri rezidențiale, în diverse faze de lucru: Metropolitan Viilor, Metropolitan Mihai Bravu și Crown Towers. (sursa: Metropolitan Developments)