MASTERBUILD – Antrepriza Generala si de Specialitate in Constructii a reabilitat gratuit Refugiul Costila din muntii Bucegi (zona Busteni), una dintre cele mai indragite locatii de popas ale amatorilor de trasee montane si alpinism din Romania.

MASTERBUILD a reabilitat fatadele si acoperisul batranei locatii, care a fost de-a lungul vremii adapost pentru mii de montaniarzi romani si straini. Astfel, Refugiul Costila se bucura de “haine noi” – o fatada izolata si rezistenta la intemperii realizata din panouri sandwich si un acoperis modern termo si hidro – izolat. Prin noua reabilitare, Refugiul poate sa gazduiasca in continuare alte cateva generatii de turisti.

 

Proiectul a pornit de la o initiativa locala demarata de catre Alex Florescu, reprezentant al Clubului Alpin Roman si membru al comunitatii locale montane si MASTERBUILD. Acest proiect a implicat intr-un final cateva zeci de voluntari care au contribuit de asemenea si la amenajarea interioara a Refugiului, demonstrand astfel ca impreuna, orice initiativa odata demarata se poate transforma intr-un proiect de succes.

 

“Este important sa contribuim, fiecare dintre noi, pentru a lasa ceva generatiilor care vin dupa noi. Mai ales acum, in contextul pandemiei COVID-19, este important sa ne amintim ca doar grija si ajutorul pe care il acordam semenilor este ceea ce ramane in urma noastra”, declara Stefan Vayna, CEO MASTERBUILD.

 

Istoria Refugiului Costila dateaza din anul 1938. Initial o constructie din lemn, realizata la intiativa lui Niculae Baticu (considerat parintele alpinismului romanesc) si a Clubului Alpin Roman, acesta a gazduit si prima scoala de alpinism din Romania. Refugiul se regaseste in Muntii Bucegi la o altitudine de 1.690 m si poate gazdui simultan 20-25 de persoane.

 

Pentru referinte, va invitam sa regasiti atasate poze de dinainte si de dupa reabilitare.

 

Despre MASTERBUILD

Fondata in 2005, MASTERBUILD este o companie de antrepriza generala si de specialitate in constructii.

MASTERBUILD realizeaza lucrari de specialitate in constructii (sisteme complete de acoperis, fatade, structura metalica secundara, camere controlate termic, incaperi rezistente la foc, camere curate / asa numitele “clean rooms”), precum si lucrari complete de constructii (parcuri industriale si logistice, facilitati de productie, parcuri si magazine de retail, proiecte rezidentiale, birouri si proiecte cu functiuni mixte. (sursa: Masterbuild)