Dezvoltatorul proiectului Cosmopolis din Ştefăneştii de Jos, controlat de familia Buyukhanli din Turcia, a cumpărat anul trecut un teren din apropierea magazinului Kaufland de pe Barbu Văcărescu. Planurile pentru terenul de 2.000 mp erau de a ridica un bloc cu 100 de apartamente.

 

Retailerul Kaufland însă a venit cu o propunere de cumpărare, iar turcii au fost de acord cu vânzarea terenului.

 

„Tranzacţia nu a fost încă finalizată, dar am semnat un acord de vânzare. Mai sunt unele condiţii de îndeplinit. Am vândut pentru că ne-au oferit, a fost o oportunintate de afaceri", a declarat pentru ECONOMICA.NET, Ahmet Buyukhanli, directorul executiv al Opus Land Development.

 

Valoarea tranzacţiei depăşeşete 2 milioane de euro, iar intenţiile Kaufland sunt de a extinde zona de parcare. Terenul se află în imediata apropiere a părcării hipermarketului, la intersecţia dintre străzile Barbu Văcărescu şi Glinka Mihail.

 

Dezvoltatorul Opus Land Development este prezent pe piaţa din România din 2007, atunci când a început construcţia proiectului Cosmopolis. Până în prezent, compania a investit 250 de milioane de euro în cele peste 1.700 de locuinţe, în infrastructură, spaţii verzi şi spaţii comerciale.  (sursa: economica.net)