Primul magazin Jumbo din Romania a fost deschis in octombrie 2013 la Timisoara, in locul fostului hiper­mar­ket Real din nordul orasului.  Al doilea a fost inaugurat pe 9 noiembrie in Bucuresti, in cadrul centrului comercial Arcade de pe Bulevardul Theodor Pallady. In ultimul trimestru al anului trecut, retailerul a deschis inca o unitate in Bucuresti (octombrie) si una in Oradea (noiembrie).

 

In primul trimestru al acestui an, are in plan sa inaugureze un magazin in Arad, urmat in toamna de unul in Ploiesti si in decembrie in Pitesti. Toate aceste unitati vor fi deschise in spatiile in care si-a derulat activitatea retailerul german de bricolaj OBI, care a decis sa iasa de piata romaneasca.

 

Compania vrea sa dezvolte o retea de 12-18 unitati pe piata romaneasca.

In anul fiscal 2013/2014, incheiat la 30 iunie, retailerul a inregistrat, cu doar doua magazine, vanzari nete de 8,8 milioane euro si un profit de 2,14 milioane euro. Totodata, in primul trimestru al anului fiscal 2014/2015 (iulie-septembrie 2014), Jumbo Romania a avut vanzari de 2,7 milioane euro si un profit net de circa 384.000 euro.

La finalul lunii septembrie, Jumbo avea in tara noastra 193 de angajati permanenti.

 

Reteaua numara 70 de magazine in Grecia, Cipru, Bulgaria si Romania si un magazin online si are peste 5.000 de angajati. In Macedonia si Albania, functioneaza in sistem de franciza.

 

Jumbo este listata din 1997 la bursa de la Atena.  Pe langa jucarii, care reprezinta cea mai mare parte a afacerilor, magazinele companiei ofera produse pentru ingrijirea copiilor, rechizite, produse de sezon, decoratiuni si produse pentru locuinta. (sursa: incont.ro)