Nivelul este de patru ori mai mic decât în aceeași perioadă a anului 2017, când au fost realizate tranzacții în valoare de 143 milioane EUR. Cu toate acestea, reprezentanții JLL România subliniază faptul că există mai multe tranzacții în diferite etape care probabil vor fi finalizate în acest an.

Cea mai mare tranzacție în primele trei luni a fost achiziționarea de către NEPI Rockcastle a Festival Shopping Center din Sibiu pentru suma de 21 de milioane de euro. O altă tranzacție a fost efectuată de grupul israelian Hagag Development, care a cumpărat două clădiri istorice pe Calea Victoriei din București pentru 10 milioane de euro. Grupul intenționează să transforme cele două proprietăți în clădiri de birouri.
Cea de-a treia tranzactie incheiata in aceasta perioada a fost achizitia centrului commercial Magnolia Brasov de catre un investitor local de la Miller Developments, pentru suma de 4 mil. euro.
Volumul total de investitii estimat pentru anul 2018 este de peste un miliard de euro. Al doilea trimestru este deja mai bun decât primul în ceea ce privește tranzacțiile imobiliare, deoarece Skanska a vândut o clădire de birouri aflată în construcție în București grupului austriac CA Immo pentru 53 de milioane de euro. (sursa: wall-street.ro)