Scăderi s-au înregistrat scăderi la toate elementele de structură: lucrările de reparații capitale — cu 43,5%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 15,8% și la lucrările de construcții noi cu 2,3%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 37,4%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu 78,2% și la clădirile nerezidențiale cu 17,9%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 9,9%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la toate elementele: lucrările de reparații capitale cu 48,0%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 7,0% și la lucrările de construcții noi cu 3,5% .

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 32,3%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu 60,0% și la clădirile nerezidențiale cu 14,8%.

Datele INS arată că volumul lucrărilor de construcții a scăzut, în noiembrie 2016 comparativ cu octombrie 2016, ca serie brută, cu 2,3%, scădere evidențiată la lucrările de reparații capitale cu 22,3% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 14,2%. Lucrările de construcții noi au crescut cu 9,3%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 13,4%. Volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale cu 12,2% și la clădirile rezidențiale cu 8,1%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total cu 4,0%, scădere evidențiată pe următoarele elemente de structură: lucrările de reparații capitale cu 28,8% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 12,9%. Lucrările de construcții noi au crescut cu 0,9%.

Pe obiecte de construcții, s-au înregistrat scăderi la construcțiile inginerești cu 17,4%. Creșteri s-au înregistrat la clădirile nerezidențiale cu 4,5% și la clădirile rezidențiale cu 2,7%.

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total, ca serie brută, cu 0,9%, în primele 11 luni din 2016, comparativ cu aceeași perioadă din 2015. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de reparații capitale cu 19,6%. Creșteri au fost la lucrările de construcții noi cu 2,7% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 0,9%. Pe obiecte de construcții, au avut loc scăderi la construcțiile inginerești cu 5,8%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu 13,5% și la clădirile nerezidențiale cu 2,3%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut pe total cu 1,5%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creșteri la lucrările de întreținere și reparații curente cu 6,7% și la lucrările de construcții noi cu 2,4%. Lucrările de reparații capitale au scăzut cu 16,4%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut astfel: clădirile rezidențiale cu 8,3%, construcțiile inginerești cu 1,7% și la clădirile nerezidențiale cu 1,4%. (sursa: AGERPRES)