Potrivit comunicatului, majorarea s-a datorat ambelor componente ale indicatorului.

Astfel, indicatorul condițiilor curente a fost de 41,8, în creștere cu peste 8 puncte față de valoarea înregistrată în exercițiul anterior, iar indicatorul anticipațiilor a înregistrat valoarea de 71,5, nou maxim istoric, în creștere cu aproximativ 6 puncte față de valoarea din luna martie.

 

"În ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipațiilor pentru cele două orizonturi de timp avute în vedere au consemnat pentru orizontul de 6 luni o valoare de 4,5000 (similară cu valoarea înregistrată în exercițiul anterior), iar pentru cel de 12 luni anticipații de 4,5000 (față de valoarea de 4,5500 înregistrată în luna anterioară)", se spune în comunicat.

 

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică a fost lansat în luna mai 2011. Este un indicator prin care se dorește cuantificarea anticipațiilor analiștilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.

 

CFA România este asociația profesioniștilor în investiții din România, deținători ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrată de CFA Institute (SUA). CFA România este una dintre cele 136 de societăți membre ale CFA Institute. CFA România are peste 140 de membri. (sursa: AGERPRES)