Raportul a fost efectuat analizând valoarea totală a produselor comandate din magazinele din retail ce colaborează cu PayU. În categoria retail sunt incluse magazinele care comercializeză cărţi, produse electronice şi electrocasnice, IT&C, flori, jucării, cadouri, confecţii, dar şi alte produse.

Creşterea de 141% este justificată atât prin atragerea în portfoliul PayU a peste 200 de noi magazine din retail în ultimul an, de creşterea încrederii cumpărătorilor în plăţile online, dar şi de intrarea unor jucători de talia Carrefour - cu primul hypermarket online ce ofera produse alimentare, cosmetice si de igiena casei cu livrare la domiciliu - care vor influenţa semnificativ piaţa de plăţi online.

Creşterea industriei de e-tail se manifestă însă pe toate segmentele reprezentative. Fashion continuă să fie domeniul vedetă, înregistrând o evoluţie de 450%, în primul rând ca rezultat al apariţiei unui număr mare de magazine online noi. Printre segmentele cu evoluţie foarte bună se numără IT&C (83%) şi cadouri (70%).

Valoarea medie a coşului de cumpărături a fost în perioada ianuarie-iulie 2013 de 45 de euro, faţă de 65 de euro în urmă cu un an, explicaţia rezidând în diversificarea foarte puternică a ofertei magazinelor online şi în creşterea numărului acestora.

 

Peste 1000 de magazine online de retail utilizează în prezent soluţiile de plată PayU, printre cele mai importante numărându-se, PC Garage, Elefant.ro, Fashion Days, F64, Floria, Floridelux.ro, Cărtureşti, Il Passo, Yokko, Librariile Humanitas, TinaR, Nissa, Miniprix, eMag, Carrefour-Online, etc. (sursa: businessmagazin.ro)