“Silesia City Center este una sinter cele mai notabile povești de success ale IMMOFINANZ  în sectorul ăretail de până acum,” a comentat Eduard Zehetner, CEO IMMOFINANZ Group. “Mall-ul este complet închiriat și unul dintre cele mai importante cinci centre comerciale din Polonia. Aceste vânzări cu ciclu optimizat sunt o parte importantă a modelului nostru de afaceri – în acest fel eliberăm capital și cream lichiditățile necesare pentru a investi în dezvoltarea a noi proiecte. Această tranzacție confirmă o data în plus evaluările noastre în Europa de Est.”

“Aruncând o privire către țările-cheie ale IMMOFINANZ se poate vedea că Polonia – pe lângă Moscova – are cel mai mare potential pentru dezvoltarea de centre comerciale de înaltă calitate. Acest lucru este evidențiat și de decizia IMMOFINANZ de a construe Tarasy Zamkowe – un centru commercial, de divertisment și recreere în Lublin.” a adăugat Zehetner.

În încheiere Zehetner a adăugat, “Vânzarea Silesia subliniază începutul redresării pieței de investiții din Europa de Est. Interesul investitorilor revine, o tendință care este de asemenea susținută de către indicatorii generali din piață. Suntem optimiști că vom putea încheia și alte vânzări în regiune în timpul acestui an financiar.”

Potrivit CBRE, volumul tranzacțiilor în Europa Centrală și de Est s-a triplat de la trimestru la trimestru în primele luni ale lui 2013, la 2,6 miliarde de euro, atingând cel mai mare nivel din primul trimestru al anului 2008.

IMMOFINANZ a achiziționat Silesia City Center în 2006 și, pe baza cererii ridicate, a decis să extindă proprietatea. Cu aproape 89.000 mp spatiu de vânzare și aproape 340 de magazine, Silesia City Center este lider de piață în regiunea Silezia. (sursa: europaproperty.com)