La un an de când Vastint România a luat autorizație de construcție pentru proiectului de la Timpuri Noi, compania lucrează la pregătirea șantierului. Antreprenorul general este Danya Cebus, parte din AFI Europe, care a construit și centrul comercial AFI Palace Cotroceni.

 

În primă fază, proiectul IKEA de la Timpuri Noi prevede construcția a două clădiri de birouri, unul cu o înălțime de 10 etaje, iar altul de șase etaje. Lucrările de construcție ar urma să fie finalizate la sfârșitul acestui an. Surse din piața imobiliară au declarat anul trecut pentru ECONOMICA.NET că investiția în cele două clădiri se ridică la 20 de milioane de euro.

 

IKEA a cumpărat în 2010 terenul fostei platforme industriale Timpuri Noi, cu o suprafață de 51.000 mp, pentru suma de 34,6 milioane de euro. În urmă cu doi ani, compania anunța că în primă fază vor fi construite clădiri de birouri. Per total, proiectul prevede și construirea de blocuri de locuințe, spații hoteliere, comerciale sau pentru servicii.

 

În 2011, Vastint a cumpărat un teren de două hectare situat în zona Pasajului Basarab, lângă Carrefour Orhideea din Bucureşti, cu 13 milioane de euro. Planurile prevăd construcţia de spaţii de birouri, cu o suprafaţă construită de 50.000 mp. Terenul din zona Pasajului Basarab era folosit anterior de Baduc pentru facilitati de vânzare a materialelor de construcţii, compania fiind unul dintre cei mai mari comercianţi de materiale de construcţii şi instalaţii din România.

 

În luna septembrie a anului trecut, divizia de imobiliare deţinută de IKEA în România, dar şi din alte ţări, și-a schimbat denumirea. Astfel, Interprime Properties a devenit Vastint România.

 

Cea mai mare parte a portofoliului de proiecte dezvoltate de Vastint în Europa, în proporţie de 62%, se află în Olanda. Acolo, divizia de imobiliare a IKEA a construit proiecte cu o suprafaţă totală de 262.000 mp. În Polonia a construit 83.000 mp, în Belgia 40.000 mp, în Lituania 28.000 mp şi în Letonia 14.000 mp. (sursa: economica.net)