Cladirea de birouri Cathedral Plaza este un proiect demarat in anul 2006, pentru care dezvoltatorului Millennium Building Development a primit autorizatie de constructie din partea Primariei Sectorului 1.

 

Inca de la inceput Arhiepiscopia Romano-Catolica a contestat autorizatia in instanta pe motiv ca afecteaza imaginea si structura Catedralei Sfantul Iosif, flata imediat langa cladirea Cathedral Plaza. Lucrarile de constructie au fost finalizate in anul 2011, iar in anul 2012 Ioannis Papalekas a achizitionat aceasta cladire.

 

Curtea de Apel Ploiesti a decis irevocabil, in luna ianuarie 2013, demolarea imobilului Cathedral Plaza. In 15 aprilie, Tribunalul Dambovita suspendase temporar executarea hotararii prin care aceeași instanta il obliga pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa emita decizia de desfiintare a imobilului de birouri.

 

Ulterior, Arhiepiscopia Romano-Catolica a depus la Curtea de Apel Ploiesti o cerere de anulare a acestei sentinte, care a fost aprobata saptamana trecuta. (sursa: encompassme.com)