Licitația organizată de Renault pentru dezvoltarea acestei clădiri de birouri a fost câștigată de către compania Elgan Offices.
Sediul Renault va fi construit cu o suprafță de aproximativ 40.000 metri pătrați.

Jumătate din acțiunile companiei Elgan Offices, companie controlată de către omul de afacer israelian Simon Roth, a fost vândută către Globalworth. Achiziția a fost făcută de fondul de investiții imobiliare prin intermediul companiei  Minory Investments, înregistrată în Cipru. Această companie este reprezentată de Valentin Neagu, director de Investments&Capital Markets în cadrul Globalworth. Neagu este admiinistratorul companiei pe o perioadă de patru ani.

Roth și Papalekas au mai încheiat o tranzacție anul acesta, prin care israelianul a vândut catre Globalworth depozitul Dacia de la Oarja.

Noul sediu Renault va fi deschis în anul 2019. Compania are 16.000 de angajați în întreaga țară.

În prezent, Renault are sediul în complexul de birouri West Gate, deținut de antreprenorul Liviu Tudor, unde a prelungit contractul de închiriere până în 2019. Liviu Tudor a aprticipat la licitația pentru noul sediu, însă s-a retras pe parcurs.

Potrivit surselor din piață, contractul de dezvoltare pentru noul sediu Renault are un termen de finalizare foarte strâns și cuprinde penalități importante pentru nerespectarea acestuia. (sursa: zf.ro)