BREEAM Outstanding este considerat cel mai riguros cadru pentru promovarea și certificarea practicilor de dezvoltare durabilă din lume. Globalworth Square a primit recunoașterea de excelență penru Sănătate și Wellbeing, Energie, Transport, Apă, Materiale, Utilizarea terenurilor și Ecologie, Poluare și Management.

Amplasată în partea de nord a Bucureștiului, Globalworth Square a fost livrată anul trecut și este o clădire de clasă A cu o suprafață închiriabilă totală de 29.000 mp, repartizată pe trei nivele subterane, parter și 15 etaje.

Cea mai tehnologizată clădire de birouri din portofoliul Globalworth, clădirea folosește un sistem geotermal amplasat sub fundația de tip radier, capabil să reducă considerabil costurile de răcire și încălzire. Totodată, este una dintre puținele clădiri producătoare de energie din România, o parte importantă a consumului de energie fiind asigurată de acoperișul fotovoltaic.

Pentru a crește siguranța, atingerea suprafețelor în Globalworth Square este limitată prin implementarea unor soluții touchless cu senzor IR în toate facilitățile sanitare, iar accesul în clădire și în spațiile de birouri se va face prin tehnologii Bluetooth și NFC. În plus, unitățile de tratare a aerului sunt echipate atât cu umidificare încorporată și cu dezinfecție inovatoare a aerului, asigurând introducerea aerului proaspăt fără germeni la umiditate optimă.

O altă inovație constă în sistemul de răcire al clădirii, compus din pompa de căldură, chillere cu freon ecologic R1234ze și depozit de gheață, proiectat pentru a genera un consum energetic redus. Implementarea soluției de depozit de gheață este unică în acest moment pentru o clădire de birouri de clasa A în România.