Papalekas a strans in primavara acestui an 144 milioane euro pe bursa de la Londra, piata unde este listata compania Globalworth, pentru investitii, iar la acea data anunta ca vrea sa cumpere cladirea de birouri UniCredit HQ, aceasta fiind inclusa pe o lista de 10 proiecte vizate pentru achizitii. UniCredit HQ, cladire cu 14 etaje si o suprafata construita de 24.000 metri patrati, din care inchiriabili 14.000 metri patrati, genereaza venituri anuale de 3,9 milioane euro si are o finantare de 28 milioane euro, potrivit Mediafax.

 

"Achizitia Bog'Art Offices implica transferul catre Globalworth, prin intermediul subsidiarelor sale Serana si Kusanda, a cladirii de birouri UniCredit Tower, inchiriata in prezent in totalitate de catre Bog'Art societatii bancare UniCredit Tiriac Bank. (...) Tranzactia urmeaza sa se realizeze efectiv pana la data estimata de 31 decembrie 2014, dupa obtinerea unui acord al autoritatilor de concurenta si indeplinirea unor conditii suspensive. (...) se emite prezenta decizie de neobiectiune privind concentrarea economica realizata prin preluarea controlului unic de catre Globalworth, prin Serana si Kusanda, asupra Bog'Art Offices", se arata in decizia Consiliului Concurentei.

 

Aceasta este a treia achizitie realizata de Papalekas in mai putin de o luna, dupa prima cladire din complexul Green Court Bucharest, dezvoltat de grupul suedez Skanska pentru 44 milioane de euro, si Nusco Tower, pentru 46 milioane de euro. Omul de afaceri a mai cumparat in ultimii ani To¬wer Center, Cathe¬dral Plaza sau City Mall, dar si terenuri pentru proiecte de birouri in Bucuresti.

 

Globalworth Real Estate Investments Limited este o societate de investitii imobiliare fondata de dezvoltatorul si investitorul imobiliar Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania in ultimii ani. (sursa: wall-street.ro)