„Avem o opţiune de cumpărare pentru circa trei hectare de teren, situat în imediata apropiere a proiectului Floreasca Park. Preţul pe metru pătrat va fi similar cu cel plătit pentru terenul pe care am ridicat acest proiect (n.r. - Floreasca Park, circa 500-600 de euro). Mai sunt câteva probleme tehnice de rezolvat. E vorba de o suprapunere de cadastru cu un alt teren, dar din moment ce aceste probleme vor fi rezolvate, vom putea cumpăra”, a declarat Florin Furdui, country manager Portland Trust.

Portalnd Trust a cumpărat două hectare de teren de la Gigi Becali în luna decembrie a anului 2010, teren pe care va finaliza proiectul de birouri Floreasca Park, în urma unei investiţii totale de 70 de milioane de euro. Preţul plătit de Portland Trust pentru acest teren a fost estimat la 10 milioane de euro. La finalizare, proiectul celor de la Portaland Trust va fi cea mai verde clădire din Bucureşti şi din ţară.

„Ne-a stat puţin inima în loc când am aflat de arestare (n.r. - arestarea lui Gigi Becali), dar am primit asigurări de la membri familiei că totul este în regulă. S-au făcut procuri şi vom cumpăra terenul de la nepotul lui, Lucian Becali”, a mai declarat Furdui.

Lucrările la proiectul Floreasca Park au ajuns la un grad de 60%, iar spaţiile sunt închiriate în proporţie de 80%. În total, clădirile de birouri vor aduce un plus de spaţii pe piaţă de 38.000 mp.„Proiectul va fi finalizat în luna sepembrie a acestui an iar din ultimul trimestru aşteptăm primii chiriaşi. Ne aşteptăm ca până la sfârşitul trimestrului trimestrului doi din 2014 clădirile să fie ocupate în totalitate. Chiria este de 16 euro pe metru pătrat", a declarat Robert Neale, CEO Portland Trust.

În plus, proiectul este primul de acest gen care foloseşte un sistem inovativ de încălzire şi răcire, prin utilizarea unui sistem cu pompe de căldură geotermală. Folosirea acestui sistem duce la o economie de până la 40% din costurile pentru aer condiţionat.

Pe lângă acest sistem, proiectul dispune de geamuri duble speciale, combinate cu un sistem de reflecţie anti-căldură pe faţada de la sud şi vest pentru a reduce retenţia energiei solare şi de aripioare verticale pe faţada de vest pentru a minimiza pătrunderea luminii soarelui.

Următoarea fază a proiectului, care se va contruit pe aproape trei hectare de teren pe care compania intenţionează să le cumpere de la Gigi Becali prin intermediul nepotului acestuia, va fi demarată spre sfârşitul anului 2014, începutul lui 2015. (sursa: economica.net)