Terenurile, în suprafaţă de aproape 206.000 de metri pãtrați, sunt deţinute prin intermediul firmelor Bega Turism (SCDE) şi Bega Minerale Industriale (BMIA), parte a grupului controlat de cei doi fraţi, iar vânzarea acestora va fi discutată de acţionari în luna august.

Aceştia intenţionau să construiască pe aceste terenuri, situate pe Calea Sagului, un proiect comercial de mari dimensiuni. În luna mai a anului trecut, reprezentanţii Bega Grup anunţau să vor începe proiectul, care urma să fi finalizat într-un an, după o investiţie estimată la 50 de milioane de euro.

Fraţii Cristescu vor să investească aproximativ 20 de milioane de euro în construcţia unui complex de patru clădiri de birouri la Timişoara, prima dintre acestea, cu o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, urmând să fie inaugurată luni.

Proiectul, numit Optica Business Park, va avea o suprafaţă de 21.000 de metri pătraţi şi va fi inaugurat în mai multe etape, până la sfârşitul anului 2015.

Fraţii Cristescu mai deţin în Timişoara spaţii de birouri care acoperă peste 10.000 de metri pătraţi.

Bega Grup cuprinde 16 societăţi comerciale din domenii diferite, de la industria minieră, construcţii de maşini, la imobiliare şi turism. (sursa: economica.net)