"Achiziţia proiectului U• Center ne va ajuta să ne consolidăm poziţia pe segmentul office şi va contribui la transformarea zonei Tineretului, punând bazele unui nou hub de birouri reprezentativ pentru Bucureşti. Ne bucurăm să încheiem, după patru ani, o nouă tranzacţie cu Forte Partners şi să ne extindem portofoliul cu încă un proiect dezvoltat cu grijă pentru angajaţi, mediu si comunitate", a declarat Karina Pavăl, vicepreşedinte al Pavăl Holding.


Pavăl Holding a achiziţionat în anul 2018 proiectul de birouri THE BRIDGE, aflat la momentul respectiv în construcţie, în cea mai mare tranzacţie de real estate din acel an. După semnarea tranzacţiei, Forte Partners a continuat dezvoltarea proiectului până la finalizarea celor trei faze cu o suprafaţă totală închiriabilă de 80.000 de metri pătraţi şi chiriaşi precum BCR, UPC, Schlumberger, Medicover, Molson Coors. În urma colaborării foarte bune din ultimii ani, Pavăl Holding şi Forte Partners analizează în prezent posibilitatea încheierii unui parteneriat pe termen lung.

"Suntem mândri de faptul că Pavăl Holding a ales, pentru a doua oară, un proiect dezvoltat de Forte Partners pentru extinderea sa pe segmentul office", a declarat Geo Mărgescu, cofondator şi CEO al Forte Partners. "Această tranzacţie reprezintă pentru noi o dublă confirmare a strategiei Forte Partners de a dezvolta proiecte de birouri sustenabile, gândite pentru a asigura bunăstare şi un mediu de lucru sănătos pentru angajaţii companiilor chiriaşe şi cu grijă pentru comunităţile locale. Inaugurată în trimestrul al treilea din 2021, într-un context economic şi al dezvoltărilor de proiecte office încă afectat de pandemia de COVID-19, prima fază a U• Center este azi închiriată integral şi a fost achiziţionată de un grup puternic, care se află la a doua tranzacţie cu proiecte din portofoliul dezvoltat de Forte Partners."


Prima fază a proiectului office U• Center, cu o suprafaţă totală închiriabilă de aproape 33.000 de metri pătraţi a obţinut certificările LEED Platinum cu scorul 85, unul dintre cele mai mari obţinute în România în versiunea LEED v4 şi WELL Health&Safety, care atestă siguranţa clădirii din punct de vedere sanitar. Lucrările la a doua fază a proiectului de birouri U• Center au fost demarate în a doua jumătate a anului 2021, iar termenul de finalizare este trimestrul al treilea al anului 2023. Cele două faze ale U• Center cumulează o suprafaţă totală închiriabilă de 66.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri, inclusiv o componentă de retail la parterul clădirilor.