"Proiectul de reorganizare are în vedere separarea activităţii de construcţii de activitatea de dezvoltare imobiliară. Astfel, vor rezulta două companii cu activităţi distincte, clar definite. În perioada de reorganizare, contractele aflate în derulare nu vor fi întrerupte, respectând îndeplinirea obligaţiilor asumate", se arată în comunicatul companiei.

Decizia Tribunalul Comercial Mureş a fost dată pe 31 ianuarie, iar administratorul judiciar numit este RVA Mureş Insolvency Specialists SPRL.

Infiinţată în 1991, cu sediul în judetul Mureş, societatea şi-a început activitatea prin executarea de mici proiecte de construcţii, case de locuit particulare şi proiecte de renovări. Ulterior, Contranscom Benţa s-a specializat în executarea de proiecte de construcţii complexe, atât în domeniul industrial, cât şi proiecte comerciale şi civile. Începand cu anul 2000, au fost derulate proiecte imobiliare de referinţă în Timişoara, Iaşi, Braşov, Făgăraş, Bucureşti , Sighişoara şi Tîrgu-Mureş.

În grupul Benţa se află şi unul dintre cei mai mari producători de lacuri şi vopsele de pe plan local, Daw Benţa, care distribuie veopeslurile Caparol.

Remus Benţa, 39 ani, figurează în topul Forbes 500 miliardari pe locul 79, cu o avere estimată la 50 de milioane de euro şi cu afaceri în domeniile imobiliare, construcţii, transporturi, fabricarea mobilierului şi distribuţie de vopsea.

 

Contranscom Benţa a avut în 2012 o cifră de afaceri de 9,4 milioane de euro şi o pierdere netă de 2,35 milioane de euro. Societatea avea la sfârşitul lui 2012 un număr de 403 angajaţi. (sursa: economica.net)