AFI Park 4&5, care totalizează 32.000 de metri pătraţi închiriabili (GLA) de spaţii de birouri clasa A certificate LEED Gold, se întinde pe 12 etaje de birouri deservite de două parcări subterane cu 300 de locuri de parcare.

 

Parterul va include spaţii de retail care le vor oferi chiriaşiilor servicii şi facilităţi suplimentare, pe lângă cele din oferta vastă furnizată de AFI Palace Cotroceni. Cu o suprafaţă per etaj de 3.000 de metri pătraţi, AFI Park 4&5 oferă soluţii pentru nevoile companiilor multinaționale din sectoarele IT&C şi BPO.

 

Clădirile de birouri oferă cel mai înalt nivel de specificaţii tehnice moderne, permiţând, în același timp, desfăşurarea non-stop, 24/7, a operaţiunilor pentru chiriaşii săi. 

 

"Obţinerea acestei finanţări pentru ultima fază a construcţiei proiectului AFI Park ne arată, încă o dată, nivelul ridicat de încredere a comunităţii bancare în AFI Europe ca dezvoltator şi în AFI Park", a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

 

Împrumutul va finanţa finalizarea dezvoltării proiectului AFI Park 4&5 în zona Centru-Vest a Bucureştiului, a cărui construcţie a început în aprilie 2014 şi care urmează să fie finalizat și predat chiriașilor în ianuarie 2016.  

 

AFI Park include 5 clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 70.000 de metri pătraţi, şi care, împreună cu AFI Palace Cotroceni (81.000 GLA) situat în vecinătatea sa, formează cel mai mare complex de retail şi business din România şi unul dintre cele mai extinse din Europa Centrală şi de Est.

 

Toate cele trei clădiri de birouri din AFI Park care au fost livrate sunt complet închiriate. Spaţiile de birouri din AFI Park 1 sunt ocupate de companii precum Microchip, Cameron şi Sparkware Technologies, în timp ce AFI Park 2 este complet închiriat de Electronic Arts. AFI Park 3, care a fost finalizat anul trecut, este ocupat în totalitate de TELUS International şi Endava România. 

 

AFI Europe România se concentrează pe dezvoltarea de “clădiri verzi”. AFI Park 1 şi AFI Park 2 sunt primele clădiri de birouri din România care au obţinut certificare LEED Gold Core &Shell. Clădirile de birouri adiţionale din AFI Park se află, de asemenea, în proces de certificare LEED Gold. (sursa: dailybusiness.ro)