„Ne uităm la câteva proiecte pentru achiziţie, la centre comerciale existente. În ceea ce priveşte eventuale dezvoltări noi încă nu am luat o hotărâre. Am vrea mai întâi să vedem cum va funcţiona Korona şi când va deveni centru profitabil. Sunt multe proiecte de vânzare în ţară şi ne uităm în special la centre comerciale care pot fi extinse. Astfel de proiecte reprezintă o oportunitate pe piaţa din România. Dezvoltarea de proiecte de la zero a devenit o provocare“, a declarat Roxana Stănciulescu, care din toamna anului trecut ocupă poziţia de senior leasing manager al companiei Echo Investment.

Ea a arătat că nivelul chiriilor s-a redus în urmă cu trei ani cu 20-30% şi a rămas de atunci la un nivel similar, în timp ce investiţiile impuse de retaileri dezvoltatorilor pentru a le amenaja spaţiile au crescut cu cel puţin 30%.

Presiunea pe chirii şi competiţia din Braşov au determinat Echo Investment să modifice conceptul centrului comercial Korona, care iniţial prevedea dezvoltarea pe două etaje, plus un nivel subteran de parcare.

Noul concept prevede utilizarea întregii suprafeţe de teren şi construcţia centrului comercial doar pe un nivel, şi nu pe două aşa cum se dorea iniţial. Echo Investment intenţiona iniţial să construiască centrul comercial doar pe o parte din terenul de cinci hectare din nordul Braşovului şi să realizeze ulterior o extindere a proiectului de 10.000 de metri pătraţi.

Korona va avea 35.000 de metri pătraţi, respectiv 120 de spaţii de retail, restaurante, precum şi o zonă de entertainment, cu şapte săli de cinema. Totodată, centrul va avea o parcare suberană. Investiţia pentru construcţia centrului comercial se situează în jurul a 100 de milioane de euro. Construcţia va începe în primăvara anului viitor şi va dura maxim 18 luni.

Echo Investment a încheiat deja un contract de închiriere cu Carrefour.

 

 În Braşov au mai fost anunţate încă două proiecte, unul pe platforma Tractorul, dezvoltat de companiile franceze Immochan şi Auchan, iar altul, în sudul oraşului, aparţinând fondului NEPI, în jurul hipermarketului Carrefour existent, programat spre finalizare în primăvara anului 2014. Niciunul dintre aceste proiecte nu a fost început încă. (sursa: zf.ro)