"Vastint România a achiziționat un lot de 48 ha în zona Sisești, în imediata apropiere a terminalului Străulești, prevăzut cu stație de metrou și facilități park-and-ride. Băneasa Shopping City – unul dintre cele mai mari centre comerciale din țară, Pădurea Băneasa și Aeroportul Otopeni sunt doar câteva dintre facilitățile din zonă. Situat pe Șos. Gheorghe Ionescu Sisești nr. 194, la mai puțin de jumătate de oră distanță de Piața Victoriei, terenul este înconjurat de un cadru verde, liniștit, cu o varietate de facilități la îndemână, precum centre comerciale și numeroase conexiuni de transport public", se arată într-un comunicat al companiei.

 

Potrivit reprezentanților Vastint zona va beneficia de un proiect deja în desfășurare, care vizează sectorul 1 și zona Străulești, și care prevede realizarea unui sistem de transport integrat, complet cu stație de metrou, autobuze și microbuze, precum și facilități park-and-ride. Amplasarea beneficiază de ieșire facilitată spre zona de nord a Capitalei, precum și acces către aeroporturile Băneasa și Otopeni.

 

"Este un pas important pentru Vastint România. Tranzacția reprezintă o investiție strategică pe termen lung, ce are în vedere dezvoltarea unui proiect mixt, predominant rezidențial. În perioada care urmează vom începe să lucrăm la planificarea urbană. Investiția urmărește revitalizarea zonei în conformitate cu misiunea Vastint de a aduce valoare pe termen lung. Dorința noastră este să contribuim la o dezvoltare echilibrată a Bucureștiului prin construirea unui mediu de viață autonom, durabil și confortabil, complet cu facilități necesare servirii comunității sectorului 1 al Bucureștiului", a declarat Antoniu Panait, director general, Vastint România.

 

Vastint România deține încă două proiecte importante în București, respectiv Timpuri Noi Square, amplasat în sectorul 3, care prevede construcția a până la 100.000 metri pătrați de spații de birouri clasa A și comerciale precum și 50.000 metri pătrați de spații rezidențiale și Business Garden Bucharest, situat în sectorul 6, care va aduce pe piața locală 41.000 metri pătrațide birouri clasa A și spații comerciale.

 

Fondul de investiții Interprime Properties, parte din grupul suedez Inter IKEA, a cumpărat în 2010 platforma Timpuri Noi din București pentru 34,6 milioane de euro.

 

Vastint Holding este societatea holding din cadrul Diviziei Imobiliare a Inter IKEA și administrează proprietăți dezvoltate în Olanda, Polonia, România, Belgia, Lituania, Letonia și Regatul Unit al Marii Britanii. În plus, Vastint deține terenuri în toată Europa pentru proiecte viitoare. (sursa: profit.ro)