Retailerul de materiale de constructii si amenajari interioare Dedeman cumpara aproape trei hectare de teren situat in sectorul 3 din Bucuresti de la compania Rosal Grup, controlata de unul dintre fiii lui Silviu Prigoana, valoarea tranzactiei fiind de 5,9 milioane de euro, cu TVA, potrivit Mediafax.

 

Cele cinci loturi de teren intravilan, in suprafata totala de 29.700 metri patrati, sunt situate pe Strada Dudesti - Pantelimon, in sectorul 3 al Capitalei, unde functioneaza sediul central al companiei de salubritate Rosal. Pretul convenit intre parti este de 160 euro/metru patrat plus TVA. Honorius Prigoana, fiul omului de afaceri Silviu Prigoana, detine 67% din capitalul Rosal Grup, diferenta fiind in posesia altor doi actionari. Nici reprezentantii Dedeman si nici Silviu Prigoana sau fiul sau nu au putut fi contactati pana la ora transmiterii stirii.

 

Dedeman, cea mai mare companie din domeniul retailului cu materiale de constructii si amenajarilor interioare din Romania, este detinuta de oamenii de afaceri Dragos si Adrian Paval si a incheiat anul trecut cu afaceri de 2,67 miliarde lei (606 milioane euro) si un profit net de 288,3 milioane lei (65,2 milioane euro). Reteaua Dedeman din Romania numara 40 de magazine, in acest an fiind deschise patru unitati, la Sibiu, Deva, Bucuresti (Colentina) si Targu-Jiu. In afara de magazinul din Colentina (sector 2), inaugurat la inceputul lunii septembrie, retailerul mai detine in Bucuresti alte doua unitati, in apropiere de Soseaua Giurgiului (sector 4) si pe Valea Cascadelor (sector 6).

 

"Strategia noastra de a construi cel putin cate un magazin in fiecare sector din Bucuresti se concretizeaza astazi cu un nou pas. Pana in 2015 dorim sa acoperim complet cel mai important oras al tarii, sa reducem distantele, sa fim mai accesibili, mai apropiati de clientii nostri", declara in septembrie Dragos Paval, presedintele Dedeman.

 

Compania a anuntat anterior ca vrea sa ajunga la o retea de 50 de magazine in Romania pana la finele anului viitor. (sursa: wall-street.ro)