Hipermarketul Cora din Arad are o suprafata de 9.000 mp.

 

”Am primit notificarea Cora si in acest moment exploram toate optiunile legale existente, contractul de inchiriere fiind semnat pe o perioada de 10 ani. In acelasi timp, suntem in diferite discutii cu alti operatori de hipermaketuri precum si cu alti retailer de calibru si o eventuala plecare a Cora nu este sinonima cu stoparea activitatii Galleria Arad, existand intotdeauna alte optiuni”, a declarat Danny Bercovich, CEO GTC Romania.

 

GTC Romania a investit in 2014 peste 1,5 milioane de euro in Galleria Arad.

 

Gradul de ocupare al celor doua centre comerciale Galleria pe care GTC Romania le detine pe plan local, in Arad si Piatra Neamt, s-a mentinut anul trecut la 88%, veniturile din operare inregistrand o crestere de aproximativ 9% fata de anul anterior, in timp ce rezultatul net a fost de 0,4 milioane de euro, comparativ cu o pierdere de un milion de euro in 2013.

 

Mall-urile Galleria Arad si Piatra Neamt au ajuns sa valoreze anul acesta doar 8 milioane euro, fata de peste 35 milioane euro in 2013, reevaluarea avand la baza ofertele de cumparare primite pentru active.

 

GTC Romania a fost infiintata in 1999 si face parte din GTC Group, companie cu activitate de peste 18 ani in dezvoltarea de proiecte imobiliare in zece tari din Europa Centrala si de Est: Polonia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Republica Ceha, Rusia si Ucraina.

 

GTC Romania este unul din cei mai mari dezvoltatori imobiliari de pe plan local, avand un portofoliu format din proiectul de birouri City Gate din Bucuresti, ansamblul rezidential Rose Garden, amplasat in Bucuresti, si doua centre comerciale sub brandul Galleria – in Arad si Piatra Neamt. Compania este unul din pionerii pietei imobiliare locale, dezvoltand si vanzand cladirile de birouri America House si Europe House din centrul Bucurestiului.

 

GTC Group a fost infiintata in 1994 in Polonia si este o companie publica, listata la bursa din Varsovia. GTC Group are un portofoliu de proiecte finalizate evaluat la aproximativ un miliard de euro.

 

Cora Romania numara doisprezece magazine, atat in centre comerciale proprii, cat si in spatii inchiriate, dintre care patru la Bucuresti (Alexandriei, Pantelimon, Lujerului si Sun Plaza) si opt in provincie, la Ploiesti, Cluj Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Constanta (Cora City Park si Cora Bratianu) si Bacau.    

 

Reprezentantii Cora Romania nu au putut fi contactati pentru detalii. (sursa: dailybusiness.ro)