WELL este instrumentul principal pentru asigurarea sănătății, bunăstării și siguranței în clădiri la nivel global. Spațiile de birouri, clădirile sau alte construcții înregistrate valorifică cadrul flexibil furnizat de metodologia WELL pentru îmbunătățirea sănătății și a confortului utilizatorilor prin intermediul designului. WELL v2 este versiunea WELL Building Standard supusă celor mai riguroase procese de testare și verificare până în prezent, devenind astfel cadrul principal de promovare și asigurare a sănătății și confortului în interiorul clădirilor. Certificarea WELL adaugă o notă mai “verde” condițiilor actuale de muncă de pe piață, în ce privește sănătatea și siguranța utilizatorilor clădirilor.

MIRO este cel mai nou proiect de birouri al companiei de origine belgiană Speedwell, unul dintre cei mai activi dezvoltatori ai momentului în România. Localizată în nordul Capitalei, MIRO este o clădire cu spații de birouri clasa A, cu o suprafață închiriabilă totală de 23.000 m2 distribuită pe 5 etaje, cu aria per nivel de 4.570 m2, 1:40 rație de parcare, curte exterioară de 1.700 m2 și 558 locuri de parcare.

Sustenabilitatea reprezintă o prioritate în toate proiectele dezvoltate de Speedwell, astfel încât MIRO a fost proiectat pentru a obține certificările BREEAM Excellent și WELL Health & Safety, cu focus pe eficiența energetică prin folosirea tehnologiilor de ultimă generație. Conceptul de la bază MIRO include 3 principii simple: bunăstarea, accesibilitatea și vizibilitatea. Proiectul este construit pentru a crea un mediu flexibil, sănătos și pentru a combina munca și relaxarea într-un cadru înconjurat de spații verzi, folosind cele mai noi tehnologii din piață, într-o locație ușor accesibilă. Drept urmare, aproximativ 70% din spațiile de birouri sunt deja închiriate. Lucrările de construcții au început în iulie 2020 și vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an. Mai multe detalii despre MIRO găsiți în prezentarea atașată.

“Sustainabilitatea este un aspect esențial pentru clădirile concepute pentru viitor. Suntem cu toții răspunzători pentru utilizarea eficientă a resurselor și, noi, ca dezvoltatori, trebuie să ne asumăm această responsabilitate prin standardele urmărite în derularea construcțiilor. Din acest motiv considerăm ca fiind esențială dezvoltarea unor clădiri de ultimă generație. Ca rezultat, am proiectat MIRO având în vedere atingerea standardelor WELL, un instrument care susține sănătatea și bunăstarea la nivel global, și suntem mândri să obținem un nivel de certificare platinum. Strategia noastră se bazează pe dezvoltarea de clădiri conform standardelor superioare în construcții, iar sustenabilitatea a fost întotdeauna un element de bază pentru acestea”, declară Didier Balcaen, CEO și Co-Founder Speedwell.

“Implementarea principiilor privind sănătatea, bunăstarea și siguranța utilizatorilor a devenit deja o practică în rândul dezvoltatorilor imobiliari și s-a accentuat în ultima perioadă. Speedwell este un promotor activ al dezvoltării sustenabile în România și unul dintre primii care au aplicat standardele WELL Health & Safety pe plan local. Suntem mândri că am reușit să susținerm Speedwell în atingerea celui mai ridicat nivel de certificare WELL din cele existente în prezent”, susține Răzvan Nica, Managing Director BuildGreen.

BuildGreen a asistat clientul de la bun început, oferind consultanță și servicii de evaluare în linie cu cerințele BREEAM și WELL, sfaturi pentru proiectare și achiziții durabile, precum și pentru definirea strategiilor BREEAM și WELL, soluțiilor pentru asigurarea sănătății și siguranței, a performanței energetice, optimizarea sistemului de apă și ventilație naturală, materiale, managementul deșeurilor etc.

Cu o istorie de peste 10 ani în domeniul dezvoltării sustenabile, BuildGreen este auditorul care a gestionat certificarea primei cădiri verzi din România. Compania activează în peste 17 țări europene și a fost implicată, per total, în certificarea a peste 200 proiecte imobiliare, cu o suprafață cumulată de peste 5 milioane m2 și o investiție totală de €8 miliarde. Răzvan Nica, fondatorul și directorul general al companiei, este primul auditor BREEAM International Quality Auditor din afara Marii Britanii, poziție din care supervizează procese de certificare de pe întregul mapamond. (sursa: Speedwell, BuildGreen)