Cinematograful de la City Park Mall din Constanţa dispune de zece săli, complet digitalizate, cu un număr total de 1.687 de locuri, iar una dintre aceste săli este cea 4DX, cu 144 de locuri, se arată într-un comunicat al Cinema City.

 

Aceasta este a doua sală 4DX din România, după cea de la Bucureşti, cea de-a treia fiind planificată pentru deschidere în Timişoara, în următoarele luni.

 

"Tehnologia 4DX oferă o experienţă cinematografică revoluţionară care activează toate cele cinci simţuri. Noua sală 4DX beneficiază de scaune high-tech mobile şi efecte speciale ce includ vânt, ceaţă, fulgere, baloane de săpun, apă, ploaie şi mirosuri, disponibile atât pentru filmele 2D, cât şi pentru filmele 3D", se arată în comunicat.

 

Cinematograful va fi deschis pentru public începând de vineri, iar în sala 4DX va rula filmul "Misiune imposibilă. Naţiunea secretă".

 

Investiţia pentru construirea acestui cinematograf se ridică la 6,5 milioane de euro.

 

În următoarea perioadă, Cinema City va deschide multiplexuri în Deva, Turnu-Severin, Suceava şi Timişoara.

 

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România şi face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanţ de cinematografe din Europa. Compania are multiplexuri în 13 oraşe din ţară: Bucureşti, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Piteşti, Târgu Jiu, Târgu Mureş şi Timişoara. În total, Cinema City operează 19 multiplexuri, cu 178 de săli şi 34.136 de locuri.

 

Cineworld Group este prezent în 9 ţări, deţinând 210 multiplexuri cu 1.943 săli, dintre care 24 IMAX şi 11 săli 4DX. Primul cinematograf al companiei a fost deschis în 1930 în Haifa, Israel, compania extinzându-se în Europa Centrală în 1997, şi intrând în România în 2007. (sursa: mediafax.ro)