Slabbert a venit prima dată în România în 2005 pentru a se angaja în cadrul diviziei de corporate finance a grupului de consultanţă Deloitte. "N-am luat-o prea în serios", a declarat referitor la experienţa începută în România, însă în 2007 a pus bazele fondului de investiţii NEPI, după ce a convins grupul sud-african Resilient să devină acţionar în companie.

 

Cele mai importante achiziţii le-a făcut începând cu 2009, după începerea crizei: proiectul European Retail Park din Brăila, proiectul Iris din Piteşti şi clădirea de birouri Floreasca Business Park din Bucureşti. În prezent NEPI a ajuns cel mai mare investitor în imobiliarele româneşti, cu un portofoliu de peste un miliard de euro, format din proiecte precum The Lakeview, Floreasca Business Park, CBC Timişoara, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City sau Promenada Mall Brăila.

 

"Ultimii cinci ani au fost grozavi. Am învăţat foarte mult, am ajuns la o echipă de 150 de oameni şi ne-am dezvoltat astfel capacitatea de a investi bani.“, a declarat Slabbert.

 

Sud-africanul care a mărit în ultimii cinci ani portofoliul fondului de investiţii NEPI de la 85 la 874 de milioane de euro a încasat anul trecut un onorariu de 225.000 de euro (18.750 de euro lunar) în calitate de CEO al companiei, potrivit raportului anual al NEPI.

 

Antreprenorul este absolvent al North West University şi University of Johannesburg. Cariera şi-a început-o în cadrul băncii sud-africane Nedbank, unde a preluat funcţia de manager general timp de patru ani, urmând ca în aprilie 2004 să fie recrutat de Premier Foods pentru poziţia de director financiar-contabil. (Sursa: zf.ro)