"Avem in acest moment un plan pentru 9 magazine noi Kaufland in Romania cu date de deschidere stabilite aproximativ. Orasele vizate pentru anul 2015 sunt Constanta, Bacau, Braila, Arad, Bucuresti, Timisoara, Sibiu si Ramnicu Valcea", au declarat reprezentantii companiei.

 

Prima deschidere este prognozata pentru primavara, la Constanta, fiind al doilea hipermarket Kaufland din oras. Potrivit datelor furnizate anterior de companie, investitia medie intr-un magazin Kaufland se situeaza intre 6 si 9 milioane euro, astfel ca bugetul de investitii in extinderea din acest an ar putea ajunge la 81 milioane euro.

 

Anul trecut, compania a ajuns la o retea de 102 hipermarketuri, dupa ce a deschis 13 magazine noi, dintre care patru in Bucuresti, doua in Oradea si cate unul in Arad, Bacau, Targu Mures, Targoviste, Vatra Dornei, Gherla si Slatina.

 

Potrivit presei germane, compania va avea din acest an si un nou director general, Marco Hossl, senior vice president de vanzari internationale al grupului Kaufland, care il va inlocui pe romanul Adrian Viman. Acesta din urma va prelua conducerea operatiunilor Kaufland Germania.

 

Kaufland Romania a creat pana in prezent peste 12.700 locuri de munca directe, la sediul central din Bucuresti, in magazinele deschise, precum si la centrele logistice situate in Parcul Industrial Ploiesti si Turda. Kaufland este cel mai mare retailer din Romania dupa valoarea vanzarilor, depasind Metro Cash&Carry, Auchan si Carrefour.

 

Compania a inregistrat in 2013 o crestere cu peste 20% a profitului net, la 331 milioane lei (75 milioane euro), in timp ce afacerile au urcat cu 13%, la 7,26 miliarde lei (1,64 miliarde euro). Retailerul a deschis primul magazin in Romania in anul 2005 si este parte a grupului german Lidl & Schwartz, care mai opereaza pe plan local reteaua de discount Lidl. (sursa: wall-street.ro)