Tranzacţia iniţiată acum mai bine de un an, a fost încheiată după lungi discuţii.

 

Grupul Carrefour a lucrat cu casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, echipa fiind coordonată de partenerul Răzvan Gheorghiu-Testa. Avocaţii celeilalte părti au fost cei de la casa de avocatură Schoenherr, cu o echipă sub coordonarea lui Markus Piuk.

 

Ziarul Financiar a anunţat în septembrie că francezii de la Carrefour urmează să semneze preluarea reţelei de supermarketuri într-o tranzacţie evaluată la aproape 100 mil. euro. Billa se afla acum în portofoliul nemţilor de la Rewe, care mai deţin în România şi lanţul Penny Market.

Discuţiile între cele două parţi se desfăşoară de aproape un an însă au fost reluate mai intens în această toamnă.

 

Informaţiile privind vânzarea Billa au apărut anul trecut după ce grupul german Rewe, proprietarul lanţului de supermarketuri, a renunţat la operaţiunile din Italia, pe care le-a cumpărat tot grupul francez Carrefour. Oficialii companiei germane spuneau atunci că vor să îşi con­cen­treze atenţia pe pieţele unde au poziţii de top, ceea ce nu este cazul României, unde Billa a ajuns al doilea cel mai mic jucător după Real, care mai păstrează doar patru magazine după ce alte 20 au fost preluate de Auchan.

 

Pentru achiziţia Billa, Car­refour a concurat cu belgienii de la Mega Image şi cu un fond de investiţii, însă aceştia din urmă au renunţat pe parcurs. (sursa: zf.ro)