Noul sediu al Ambasadei va ocupa 700 mp in Hermes Business Campus, proiect dezvoltat pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu in Bucuresti.

Ambasada Olandei se va muta in prima faza a proiectului, o cladire de 18.000 mp inchiriabili, care va fi livrata in prima jumatate a anului 2014.

Relocarea a fost intermediata de The Advisers/Knight Frank in parteneriat cu Management Services BLISS/BLISS Imobiliare, reprezentat de Isfahan Doekhie.

Ansamblul de cladiri de birouri si spatii comerciale va fi construit pe aproximativ 78.000 mp in noul cartier de afaceri. In urma negocierilor constructive cu autoritatile, societatea romaneasca NGY (filiala 100% a Atenor Group) a obtinut un permis de urbanism in ianuarie 2010 pentru construirea proiectului in trei faze. In final, cladirile vor obtine certificatul de mediu BREEAM Excelent, pentru operarea cu costuri minime (iluminare cu LED, panouri solare, utilizarea apei pluviale).

„Ambasadele si corpurile diplomatice sunt un profil de client aparte, cu nevoi specifice, care se regaseau pana de curand in vile istorice, insa tendinta pe piata de birouri este de a migra in cladiri de ultima generatie. Un astfel de proiect cu specificatii tehnice superioare si standarde inalte este Hermes Business Campus, situat in zona de business Dimitrie Pompeiu, submarket in care rata de neocupare a scazut de la 11% in 2012 la 5% in prima jumatate a anului 2013”, a declarat Mihai Paduroiu, Senior Consultant Office Division The Advisers / Knight Frank.

 

Dezvoltatorul imobiliar Atenor Group detine un portofoliu diversificat de proiecte, totalizand aproximativ 500.000 mp si isi concentreaza activitatea in Belgia, Marele Ducat de Luxemburg si Ungaria. Hermes Business Campus este primul proiect al dezvoltatorului in Romania. (sursa: dailybusiness.ro)