Alpha Bank a finanţat în 2007 acest proiect cu 14 mil. euro, în 2009 lucrările au fost oprite, iar dezvoltatorul Copper Beech Capital a intrat în insolvenţă, un an mai târziu a fost pronunţat falimentul, iar după 14 licitaţii eşuate banca a decis să cumpere Blue Tower prin intermediul firmei AGI-RRE Poseidon, în contul căreia au fost trecute în ultimul an mai multe imobiliare neperformante.

Blue Tower are o suprafaţă construită de 25.000 mp, astfel că preţul de achiziţie a fost de circa 450 euro/mp plus TVA, dar, potrivit celor mai recente date, pentru finalizarea lucrărilor ar mai fi necesare investiţii de circa 5 mil. euro. Reprezentanţii Alpha nu au comentat subiectul până la închiderea ediţiei.

 

În ultimii ani banca a trebuit să gestioneze situaţia dificilă a mai multor proiecte imobiliare finanţate: turnurile Asmita Gardens au fost împinse în insolvenţă, mallul Liberty Center din Rahova a fost cumpărat, alături de partenerii din consorţiul de creditare, în urma unui dosar de executare silită, în timp ce blocurile din Doamna Ghica Plaza au fost cumpărate de Alpha pe cale amiabilă, fără a mai trece prin legea insolvenţei. (sursa: zf.ro)