AFI Palace Ploieşti, construit pe amplasamentul fostei uzine "Flacăra", care producea maşini de tocat şi alte echipamente pentru bucătărie, închisă în urmă cu mai mulţi ani, are o suprafaţă totală de 56.000 de metri pătraţi, dintre care suprafaţă închiriabilă de 33.000 de metri pătraţi, disponibilă pe două etaje şi o mie de locuri de parcare, dintre care 300 în subteran.

Investiţia, în valoare de peste 50 de milioane de euro, a fost finanţată parţial de Raiffeisen Bank International AG (RBI), care a asigurat un împrumut de peste 30 de milioane de euro.

Mall-ul a fost ridicat într-o perioadă de 16 luni, este situat în zona semicentrală a municipiului Ploieşti şi a fost construit după acelaşi concept implementat şi în centrul comercial AFI Palace Cotroceni din Bucureşti.

Noul mall reuneşte peste 100 de branduri naţionale şi internaţionale, include un hypermarket CORA, care ocupă o suprafaţă de 13.000 metri pătraţi, precum şi magazine de modă, telefonie mobilă, electronice, zonă de restaurante, un patinoar interior de 500 metri pătraţi care va fi funcţional tot timpul anului, un casino, un loc de joacă pentru copii, arenă pentru patinaj (patine sau role), Cinema XD (cinema virtual 6D), o zonă cu console Play Station.

La momentul inaugurării, AFI Palace Ploieşti este închiriat în proporţie de aproape 100%, spun reprezentanţii companiei.

Potrivit acestora, noul mall a creat direct peste 1.000 de locuri de muncă pentru forţa de muncă din Ploieşti, şi alte câteva sute de posturi auxiliare pentru furnizori şi distribuitori.

Conform lui Israel Viser, manager mall division, mall-ul din Ploieşti este al doilea dezvoltat de AFI în România şi reprezintă una dintre cele mai mari investiţii făcute în ultimii ani în Ploieşti. Compania va dezvolta în perioada următoare două noi proiecte de retail, AFI Palace Arad şi AFI Palace Bucureştii Noi, ambele urmând a avea suprafeţe închiriabile de peste 30.000 de metri pătraţi.

Întrebat de ce AFI a ales să investească într-un nou mall la Ploieşti, care este situat la doar 45 de minute de Bucureşti, David Hay, CEO AFI Europe Romania, a răspuns: "Pentru noi, Ploieştiul este o parte din Bucureşti, dar dacă te uiţi la Ploieşti ca la un oraş separat, este unul dintre oraşele cele mai puternice din punctul de vedere al dezvoltării industriale. Cred că este al doilea după Bucureşti".

AFI Europe România dezvoltă în Bucureşti AFI Park, un parc de business de clasa A, care oferă spre închiriere peste 60.000 metri pătraţi de spaţii de birouri, vizate în prezent de companii multinaţionale de IT&C. Prima clădire, AFI Park 1, cu o suprafaţă închiriabilă de 12.200 metri pătraţi, a fost inaugurată la 1 septembrie 2012 şi este ocupată pe zona office în proporţie de 100%. În prezent, AFI Europe România dezvoltă AFI Park 2 şi AFI Park 3, ce vor fi inaugurate în aprilie, respectiv noiembrie 2014. Fiecare clădire oferă o suprafaţă totală închiriabilă de 12.200 metri pătraţi.

 

AFI Europe, companie de dezvoltare, management şi investiţii, operează în România din 2005, valoarea totală a bunurilor AFI Europe fiind de 1,13 miliarde de euro la data de 30 iunie 2013. (sursa: economica.net)