Centrul comercial AFI Palace Cotroceni era evaluat la sfârșitul lunii septembrie la 434 milioane de euro, în creștere cu 8,2% față de perioada similară a anului trecut.

 

Mall-ul AFI Palace Cotroceni din București, activul cel mai mare și mai important al companiei AFI Europe România, a generat în primele nouă luni, un venit operațional net de 23 de milioane de euro, rezultat mai mare cu 4% față de aceeași perioadă a lui 2014.

 

Vânzările retailerilor din AFI Palace Cotroceni (cifra de afaceri), cu excepția hipermarketului, au crescut cu 7,3% în trimestrul trei și cu 7,4% în primele nouă luni ale lui 2015, comparativ cu aceleași perioade ale lui 2014.

 

Venitul operațional net al centrului comercial AFI Palace Ploiești a fost de 3,2 milioane de euro în primele nouă luni ale acestui an, înregistrând o creștere de 7% față de cel de anul trecut. Rezultatele înregistrate de mall arată o creștere semnificativă a vânzărilor retailerilor (cifra de afaceri), respectiv de 28% în trimestrul al treilea și cu 23% în primele nouă luni ale anului, în comparație cu aceleași perioade ale lui 2014. Gradul de ocupare actual al mall-ului din Ploiești depășește 99%.

 

AFI Palace Ploiești a fost evaluat la 67,7 milioane de euro la 30 septembrie 2015, spre deosebire de valoarea de anul trecut de 66 de milioane de euro.

 

”AFI Europe România a încheiat trimestrul trei și primele nouă luni ale lui 2015 cu rezultate operaționale și financiare excelente, după cum arată atât creșterea cu 8,2% a venitului operațional net al activelor noastre generatoare de venit din România, cât și evaluarea proiectelor noastre existente, cele două centre comerciale și cele trei clădiri de birouri, ridicându-se la o valoare de aproape 600 de milioane de euro. În prezent, portofoliul din România cuprinde o suprafață închiriabilă de 150.000 mp, cu o rată de ocupare medie a tuturor activelor generatoare de venit de peste 98%. O suprafață totală închiriabilă adițională de 32.000 mp se va adăuga portofoliului nostru odată cu livrarea AFI Park 4&5 în ianuarie 2016. Rezultatele financiare excelente și cifrele pozitive la nivel microeconomic ale României ne încurajează să începem și alte proiecte anul viitor, precum noul centru comercial care va fi dezvoltat în Brașov (45.000 mp) și proiectul de birouri ce va fi dezvoltat pe Bulevardul Progresului din București (50.000 mp), a căror construcție este programată să înceapă în 2016”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

 

AFI Europe operează în România din 2005 și este parte a AFI Properties. (sursa: profit.ro)