AFI Tech Park, dezvoltat în 3 faze, oferă 56.000 mp GLA pentru birouri Clasa A, care vizează companii din piețele de FMCG, Automotive, IT&C, BPO și piețe de servicii comune, care doresc să-și îmbunătățească facilitățile într-un nou birou de clasă A. Prima fază a proiectului va fi livrată în Q2 din 2018, oferind 20.000 mp GLA pentru birouri și 2.000 mp de spații comerciale, care includ clubul de fitness „World Class” și magazinul „1 minute”, care au semnat contracte de închiriere de curând. Proiectul este dezvoltat aproape de centrul orașului, în imediata apropiere a hotelului JW Marriott și a Parlamentului României și va cuprinde două clădiri de birouri P+8 și un turn de birouri de 14 etaje, având peste 5.000 m2 de zone verzi.
 
„AFI Europe România are o relație strategică excelentă și de lungă durată cu băncile, pentru finanțarea proiectelor pe care le inițiem. Ne bucurăm încă o dată că Bank Leumi este partenerul nostru pentru faza 1 în AFI Tech Park, un proiect prin care intenționăm să deschidem o nouă zonă pentru dezvoltarea de birouri în București. Faptul că parcul de business este situat în centrul Bucureștiului și nu la periferiile orașului îi oferă avantajul unic căutat de companiile multinaționale din România. Prin proiectele noastre actuale de dezvoltare, și anume: AFI Tech Park, mall-ul și birourile AFI Brașov și AFI City, primul nostru proiect rezidențial pe care îl vom demara în curând în Bucureștii Noi, AFI Europe își continuă expansiunea în România”, ne spune David Hay, CEO AFI Europe Romania.

Investiția totală pentru AFI Tech Park 1 este de peste 30 de milioane de euro.

Un serviciu unic pe care AFI Tech Park îl oferă este o sală de conferințe de 400 m2 care va fi folosită de toți chiriașii clădirilor de birouri. Acest beneficiu duce la optimizarea costurilor chiriașilor, prin faptul că nu mai găzduiesc astfel de săli mari în spațiul lor de birouri. Împreună cu facilitățile de retail (Liberty Mall, Vulcan Retail Park), proiectul de birouri aduce beneficii suplimentare precum "AFI Club", care oferă reduceri pentru masa de prânz și alte servicii, dar și primul serviciu de car sharing din București.

Lucrările de construcție pentru AFI Tech Park 1 avansează conform programului, în prezent având deja finalizată structura clădirii.

AFI Tech Park este construit astfel încât să obțină cea mai mare recunoaștere pentru clădiri verzi și a primit deja pre-certificarea LEED Platinum pentru utilizarea tehnicilor și tehnologiilor de construcție, proiectare și operare cu impact minim asupra mediului. (sursa: AFI Europe Romania)