AFI Tech Park 2 a obținut pre-certificarea LEED Platinum, cel mai înalt nivel al sistemului de certificare „verde”, standard recunoscut la nivel global ca simbol al excelenței în proiectarea, construcția și operarea clădirilor sustenabile.

Pre-certificarea LEED Platinum a fost acordată clădirii AFI Tech Park 2 pentru punerea în aplicare a unor strategii și soluții practice și măsurabile în domenii precum dezvoltarea durabilă a zonei in care se construiește, reducerea consumului de apa potabila, eficiența energetică, selecția materialelor și calitatea mediului interior.

Pentru a reduce emisiile de CO2 în timpul funcționării, AFI Tech Park 2 va consuma cu 35% mai puțină energie și cu 50% mai puțină apă potabilă în comparație cu o clădire obișnuită, reducând astfel efectele nocive asupra mediului și economiei datorate consumului excesiv de energie, dar și presiunea asupra sistemelor municipale de alimentare cu apă și de canalizare. AFI Europe România are în plan să încurajeze dezvoltarea rețelei de distribuție și a noilor tehnologii de energie regenerabilă și astfel a decis să se angajeze într-un contract de achiziție de energie regenerabilă pe o durată de minimum 2 ani, pentru a furniza cel puțin 70% din energia electrică a clădirii din surse nepoluante.
 
Pentru a oferi confort, bunăstare și productivitate tuturor ocupanților clădirii, calitatea mediului interior este asigurată prin mai multe măsuri strategice, cum ar fi o ventilație îmbunătățită și aport sporit de aer proaspăt, un plan de management al execuției construcției pentru calitatea aerului interior, reducerea poluanților aerului proveniți de la materialele de construcție, un confort termic adecvat sau acces la lumină naturală.

„Prin obținerea pre-certificarii LEED Platinum, AFI Tech Park 2 demonstrează un angajament activ în construirea clădirilor sustenabile, prin diminuarea emisiilor de carbon, prin reducerea costurilor de operare și prin conservarea resurselor naturale. AFI Europe este cel mai mare dezvoltator de clădiri de birouri și centre comerciale certificate LEED Core & Shell din România, cu peste 170.000 de metri pătrați de spații certificate”, declară arh. Tamara Dogariu, Senior Sustainability Consultant în cadrul diviziei Green & Healthy Buildings Certifications a Colliers, LEED AP al acestui proiect.
 
„Suntem constant preocupati să dezvoltăm proiecte sustenabile și vizăm menținerea unor costuri operaționale la un nivel optim, asigurând calitatea și eficiența impuse de către chiriași noștri. În acest sens,am instalat în toate clăădirile de birouri cel mai nou și performant sistem de purificare a aerului prin ionizare, care a contribuit de asemenea la obținerea certificării WELL Health & Safety pentru toate clădirile”, a declarat Emma Toma, Head of Office Division – AFI Europe România.

Din 2014, anul în care AFI Park 1 a devenit prima clădire de birouri din România certificată LEED Core and Shell Rating System, AFI Europe a stabilit mai multe repere importante pe piața imobiliară din România.

AFI Europe a certificat în conformitate cu sistemul LEED Gold & Platinum pentru core & shell clădirile AFI Tech Park 1 și AFI Park Brașov. Clădirile AFI LAKEVIEW, AFI PARK FLOREASCA, AFI VICTORIEI PLAZA și AFI PARK TIMIȘOARA au obținut certificarea BREEAM Excellent & Very Well. De asemenea, în 2020 AFI Europe România a finalizat dezvoltarea pentru prima fază a AFI City Bucureștii Noi, primul complex rezidențial al companiei în România. Proiectul a primit certificarea Green Homes de la RoGBC (Romanian Green Building Council), ca o recunoaștere pentru faptul că este un proiect rezidențial prietenos cu mediul înconjurător, cu multe facilități verzi.