AFI Braşov este situat în centrul oraşului Braşov şi are o suprafaţă închiriabilă de 45.000 mp de spaţii de retail şi 25.000 mp închiriabili de birouri. Proiectul se află în prezent în faza de construcţie, iar inaugurarea este planificată pentru anul 2018. Centrul comercial va include branduri de modă internaţionale, premium şi pentru publicul larg, servicii şi o ofertă extinsă de opţiuni de divertisment şi restaurante, poziţionându-se astfel ca mallul dominant din Braşov.

„AFI Braşov este un proiect important şi un punct de referinţă în strategia de dezvoltare a companiei şi suntem bucuroşi că, prin semnarea acestui contract de închiriere, acesta începe să prindă contur dincolo de planurile de pe hârtie. Eram în căutarea unui lanţ de retail ideal care să ne fie partener şi să devină ancoră a mallului din centrul oraşului Braşov, iar Carrefour România este partenerul perfect alături de care să dezvoltăm unul dintre cele mai interesante centre comerciale din regiune şi un viitor punct de atracţie al oraşului. În acelaşi timp, ne apropiem de finalizarea mixului de chiriaşi care va completa experienţa de shopping a locuitorilor din Braşov şi pentru cei 1,6 milioane de turişti care vizitează anual zona, cu o combinaţie de branduri pentru toate gusturile, aflate într-un singur spaţiu comercial”, a spus David Hay, CEO, AFI Europe România.

“Acest contract marchează prima colaborare la nivel profesional dintre Carrefour România şi AFI Europe România şi credem cu tărie că AFI Braşov va fi principalul centru comercial din judeţul Braşov. Ne bucurăm să facem parte din acest proiect care va întări poziția companiei în zonă. Astfel, Carrefour îşi continuă planurile de extindere în toate formatele de magazine şi îşi reafirmă încrederea în creşterea pieţei româneşti”, a declarat Anca Damour, Property Division Director în cadrul Carrefour România.

AFI Europe va dezvolta în Braşov un centru comercial cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 metri pătraţi dispuşi pe trei niveluri, fiind accesibil prin două intrări principale, unite de două coridoare principale. Primul etaj va găzdui zona de restaurante şi cea interactivă, în timp de spaţiul de divertisment va fi situat la etajul 2, unde se va afla şi un cinematograf. Vizitatorii se vor bucura de o caracteristică unică, o terasa de mari dimensiuni cu vedere către Munții Carpați, care poate găzdui evenimente şi activităţi diferite pentru familii şi turişti, alături de branduri pentru publicul larg şi premium care nu mai sunt prezente în zona. Proiectul va fi construit potrivit standardelor certificării pentru construcții „verzi” – LEED Gold.

Acesta este cel de-al treilea centru comercial care urmează să fie dezvoltat de AFI Europe în România, dupa AFI Cotroceni (81.000 mp închiriabili) în Bucureşti, cel mai mare şi de succes mall din ţară şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, şi AFI Ploieşti, care are o suprafaţă închiriabilă de 34.000 mp.

Mai mult, compania va dezvolta de asemenea un proiect de birouri de clasa A pe acelaşi teren din Braşov, care va avea o suprafaţă închiriabilă de aproape 25.000 mp, ce vor fi construiți în două faze. (sursa: newsbv.ro)