Phoenix Tower este o clădire de birouri, cu o suprafață de aproximativ 10.000 metri pătrați, situată în partea de Centru-Est a Bucureștiului, în cartierul Vitan, în apropiere de București Mall. Imobilul Phoenix Tower are un grad de ocupare de 80%, chiriașii fiind în special companii din domeniu IT: Zitec, Netop, EBS, dar și Bancpost și Kwizda.

 

Tranzacția a fost intermediată de Colliers Internațional și casa de avocatură Cameron McKenna Romania, în calitate de consultanți ai vânzătorilor. Adamamerica a fost reprezentată în această tranzacție de casa de avocatură Biriș Goran, prin Victor Constantinescu și Tudor Stanciu.

 

”Revenirea pe piața din România a fondatorilor Adama, este un vot de încredere în plus pentru piața imobiliară locală. Vânzarea Phoenix Tower marchează interesul pentru clădiri de birouri de dimensiune medie, impulsionat mai ales de accesul mult mai facil al investitorilor la finanțări”, a declarat, într-un comunicat, Simina Niculiță, director associat în cadrul Colliers International.

 

Pe piața din România, fondul de investiții Aberdeen Asset Management Deutschland AG a fost implicat anul trecut în cea mai mare tranzacție de retail de pe piața locală, prin vânzarea Auchan Titan Shopping Center. Colliers International a fost consultantul Aberdeen în această tranzacție, cu o valoare de 86 milioane de euro.

 

Adamamerica, administrată de Isaac Choen-Hoshen, fost co-fondator al Adama Holdings, își concentrează activitatea pe dezvoltarea de complexe rezidențiale în New York, având peste 1.000 unități deja livrate sau încă în stadiu de construcție. Având experiență pe piața locală, proprietarii companiei au sesizat oportunitatea de a reintra pe piața din România prin achiziția unui imobil, dar și pentru a dezvolta proiecte rezidențiale noi, precum proiectul Reveria, din zona de est a Bucureștiului.

 

Aberdeen Asset Management este un fond global de administrare a activelor, inclus în Top FTSE 100.  La 31 decembrie 2015, Aberdeen avea în administrare active evaluate la 290,5 miliarde lire sterline.

 

Commerzbank este a doua cea mai mare bancă din Germania. La nivel mondial, Commerzbank are cca. 51.300 angajați. Banca are aproximativ 16 milioane de clienți privați și 1 million de clienții business și corporate. (sursa: zf.ro)