Locuintele au fost achizitionate cu scopul inchirierii pe o perioada de minimum trei – cinci ani, randamentul in euro fiind estimat la aproximativ 8% pe an.

 

“Odata cu cresterea cererii din partea utilizatorilor finali, simtim si o usoara crestere a interesului pentru achizitionarea de locuinte in scop investitional. Nu vorbim de acelasi tip de investitor ca in perioada de crestere economica, care cumpara pentru a revinde cu profit pe termen scurt, ci de investitori care cumpara locuinte cu scopul exclusiv de a le inchiria, randamentul anual oferit fiind net superior unui depozit bancar”, declara Gabriel Voicu, director New Homes division in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, agentul exclusiv al Cosmopolis.

 

O tranzactie similara a fost incheiata in 2013, prin care un investitor a cumparat un bloc, valoarea tranzactiei ridicandu-se la peste 2 milioane de euro. Pachetul de locuinte este inchiriat integral, cea mai mare parte fiind preluate de catre clubul de fotbal FC Viitorul, care a ales sa isi cazeze personalul administrativ si sportiv in Cosmopolis in momentul relocarii echipei din Constanta in Chiajna. Randamentul anual al acestei investitii este de 7,8%.

 

Cosmopolis este unul din cele mari proiecte rezidentiale din Romania, cu peste 1.700 de locuinte finalizate, comunitatea din cadrul proiectului numarand aproximativ 3.000 de locuitori. Dezvoltarea proiectului va continua si in 2015 prin investitii care se vor ridica la 18 milioane de euro. Vor fi finalizate aproximativ 400 de noi apartamente si vile si va fi continuata dezvoltarea generala a infrastructurii proiectului.

 

Printre facilitatile din cadrul proiectului se numara un supermarket operat de Carrefour, gradinita, un parc, o plaja privata pe malul lacului din apropierea ansamblului, sapte piscine exterioare, terenuri exterioare de baschet si de tenis, farmacie, pizzerie si mai multe terenuri de joaca pentru copii. Locuitorii au transportul asigurat pana la statiile de metrou Pipera sau Aurel Vlaicu, si in weekend si pana la Baneasa Shopping City, prin linii de microbuz care circula la un interval de o ora.

 

Preturile de vanzare ale locuintelor din Cosmopolis pleaca de la 29.000 de euro + 5% TVA pentru un studio cu o suprafata construita de 49 de metri patrati, de la 48.500 de euro + 5% TVA pentru un apartament cu doua camere, avand o suprafata construita de 67 de metri patrati, in timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafata construita de 82 de metri patrati, are un pret de 54.900 de euro + 5% TVA. Vilele au suprafate care pornesc de la 94 de metri patrati construiti si preturi de la 76.000 de euro + 5% TVA.

 

Cosmopolis este amplasat in zona de nord-est a Bucurestiului, in apropiere de Soseaua de Centura, intre podurile din Pipera-Tunari si Andronache-Stefanestii de Jos. Pana in prezent,  investitiile in cadrul Cosmopolis s-au ridicat la aproximativ 250 de milioane de euro. (Sursa: dailybusiness.ro)