Procesul de închiriere a fost intermediat de către Colliers International, reprezentată de consultanții Lucian Opriș și Alexandru Orzea.

Lucrările pentru finalizarea clădirii AFI Tech Park 1 se află în stadiu avansat, aceasta urmând să fie livrată în luna iunie a acestui an. În prezent gradul de ocupare al clădirii este de 40%, specialiștii WWF fiind printre cei 3.000 de angajați pe care AFI Tech Park 1 îi va găzdui. Această primă etapă a proiectului va oferi o suprafață închiriabilă de 20.000 de mp de spații de birouri Clasa A și o zonă de retail de 2.000 mp. 

Quick Service Restaurant „1 Minute” (110 mp), Game World Group (2.000 mp), RTC Proffice Experience (650 mp) și Knauf România (600 mp) sunt chiriașii care au semnat deja contracte de închiriere cu AFI Tech Park 1 și se vor muta în noul campus începând cu jumătatea acestui an.

„Forța de muncă tot mai competitivă și atenția la nevoile angajaților determină tot mai mult companiile să își regândească strategia atunci când aleg o nouă locație pentru birourile lor. Noile clădiri moderne de birouri Clasa A situate în centrul orașului se află în preferințele managerilor atunci când se raportează la reducerea timpului petrecut în trafic. Ne bucurăm că AFI Tech Park, care a primit pre-certificarea LEED Platinum va găzdui una dintre cele mai importante și respectate organizații care derulează proiecte pentru conservarea naturii”, spune Tal Roma, Business Development Manager AFI Europe România. 

Odată finalizat, campusul de business AFI Tech Park va deveni unul dintre cele mai complexe construcții de birouri din București, oferind un spațiu total de 56.000 mp de birouri Clasa A în cele două clădiri P+8 și un turn de 14 etaje și numeroase alte facilități, precum: o sală de conferințe comună de 400 mp, ce poate fi utilizată de toți chiriașii în baza unei programări, cardul de membru „AFI Club”, care oferă discounturi la restaurant și alte tipuri de servicii, transfer expres ce leagă clădirea de stația de metrou Unirii, sală de fitness World Class de 1.500 mp aflată în clădirea AFI Tech Park 1.  

Campusul își propune să răspundă nevoilor curente ale angajaților, pentru care un timp cât mai scurt petrecut pe drumul înspre muncă și înapoi spre casă reprezintă unul dintre cele mai importante criterii pe care le iau în considerare atunci când se raportează la locul lor de muncă actual sau viitor. Accesul cu transportul în comun este facilitat prin conexiunile excelente cu liniile de tramvai cele mai frecventate din București și cu stația de metrou Unirii situată în apropierea proiectului.

„Am ales AFI Tech Park deoarece considerăm că este important ca modul în care organizația WWF este percepută de cei din jur să fie reflectat în standardele noastre de mediu. Întregul complex respectă toate normele de dezvoltare durabilă, încă din fazele de proiectare și construcție. Suntem nerăbdători să ne desfășurăm de acum activitatea într-un loc în care vom fi și mai aproape de comunitate, într-un spațiu confortabil, care să ne permită flexibilitate în mișcare și de unde putem accesa rapid și facil toate zonele orașului care ne interesează pentru proiectele noastre“, spune Orieta Hulea, Director WWF România.  (sursa: AFI Europe Romania)