Reprezentanții Hagag poartă, în prezent, discuții avansate cu potențiali chiriași a căror cerere consolidată acoperă 90% din suprafață totală închiriabilă.

„Chiar și după aproape 200 de ani, Palatul Știrbei rămâne expresia vie a idealurilor și aspirațiilor Bucureștiului, sub formă materială, fiind, în același timp, o mărturie a istoriei orașului, precum și o punte între trecut, prezent și viitor. H Știrbei Palace este unul dintre cele mai așteptate proiecte comerciale din Bucureștiul ultimilor ani, iar acest lucru se datorează arhitecturii impresionante și istoriei bogate a proprietății, dar mai ales conceptului care stă la baza acestui proiect. Spun asta pentru că, odată finalizat, H Știrbei Palace vă fi primul spațiu comercial din țară de tip „department store high-end” care va funcționa într-o clădire monument istoric, cu deschidere stradală și poziționare excepțională, pe una dintre principalele artere centrale ale orașului. Mai mult decât atât, am reușit să atragem deja nume sonore din piața bunurilor de lux, și mă bucur să confirm că purtăm, la acest moment, discuții avansate pentru închirierea a 90% din suprafața disponibilă.”, spune Yitzhak Hagag, Cofondator și acționar al Hagag Development Europe.

Lucrările presupun restaurarea, consolidarea și refuncționalizarea, în întregime, a clădirii palatului, păstrându-se linia proiectului inițial, de la proporțiile și regimul de înălțime, până la refacerea fațadelor și a elementelor decorative exterioare și interioare, iar execuția va fi derulată pe o perioadă de timp estimată la aproximativ 24 de luni. Proiectul prevede și reedificarea corpului semicircular care acomoda, în trecut, fosta remiză de trăsuri, și care va fi dedicat chiriașilor activi în industria HoReCa.

Antreprenorul general desemnat este compania românească BTDConstruct & Ambient.

„În calitate de antreprenor general, suntem conștienți că un proiect de o asemenea anvergură precum H Știrbei Palace este, în egală măsură, o provocare și o responsabilitate enormă pentru toate părțile implicate. În același timp, suntem animați de ideea de a contribui la astfel de inițiative de regenerare urbană și pornim la drum cu un avantaj real, bazat pe experiența dovedită pe care echipele noastre au acumultat-o, în parcursul ultimilor ani, pe segmentul proiectelor de renovare și redezvoltare. Avem încredere că prin intermediul acestor eforturi comune, ale Hagag și ale noastre, Bucureștiul va avea pe harta sa, în curând, un nou punct de atracție: H Știrbei Palace.”, declară Răzvan Pârvulescu, Head of Business Development al BTDConstruct&Ambient.

Edificat în anul 1835, Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei nr. 109 a fost, între 1849-1856, reședință domnească. Cele mai ample modificări i-au fost aduse proprietății în perioada 1881-1891 când arhitectul Frederich Hartmann semna proiectul de transformare a fațadelor palatului și aducerea lor la formatul în care sunt prezentate astăzi. Tot Hartmann a fost responsabil și de proiectul de construcție al corpului semicircular destinat remizei de trăsuri, demolat ulterior de foștii proprietari.

Clasat drept monument istoric de clasă A, Palatul Știrbei din centrul Bucureștiului este considerat a fi una dintre cele mai valoroase și reprezentative construcții din patrimoniul arhitectural, cultural și istoric al capitalei.